Vetlog
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe maak je een Whetstone vlak?

Als u in de markt bent voor een nieuwe Whetstone, hebt u waarschijnlijk al gezocht naar het juiste gereedschap. Een paar van deze gereedschappen zijn een diamantplaat, een stuk schuurpapier, en een glas. Hier volgen nog enkele tips voor het vlakken van uw Whetstone. Om te beginnen moet u eerst de dikte van de steen meten. Kies vervolgens welk gereedschap je het beste kunt gebruiken.

 

Diamant plaat

Een diamantplaat voor wetsteen vlakt een lemmet af tot een precieze 5 micron. Deze platen zijn het perfecte gereedschap voor het vlakken van een lemmet. Ze worden vervaardigd in Japan. Deze platen zijn een essentieel onderdeel van elke keukenuitrusting. Ze zijn voor ongeveer $40 te koop in elke bouwmarkt. Lees verder om meer te weten te komen. En vergeet niet een gratis vulring te bestellen.

De CKTG 140 grit Diamond Plate is een goede keuze voor slijpstenen. Hij is 8 inch vierkant en 2.75″ diep. De diepe groeven voorkomen dat de slijpsteen vastloopt wanneer u aan het werk bent. Deze plaat is ook uitgerust met antislip rubberen voetjes om het slijpproces te stabiliseren. De materialen zijn roestvrij staal en ABS, dus hij is roestbestendig. Hij kan zowel nat als droog worden gebruikt.

 

Schuurpapier

Voordat u begint met het slijpen van de wetsteen, dient u de steen voor te bereiden door deze in water te weken en met schuurpapier over het oppervlak te wrijven. Herhaal dit proces enkele malen en controleer zo nu en dan of de steen gelijkmatig is. Schuurpapier voor het vlakken van wetsteen werkt goed als je een nagura met grove korrel hebt. Als u die niet heeft, kunt u er een kopen in een plaatselijke ovenwinkel.

Bij het gebruik van schuurpapier voor het slijpen van wetsteen is het belangrijk om een vlakke ondergrond te vinden. Als u een wetsteen gebruikt die gelept is, kan het nodig zijn deze van tijd tot tijd vlak te maken. Een diamantschuurplaat is een goede optie omdat deze de wetsteen zeer snel vlak maakt. Nadat u de wetsteen op het oppervlak hebt gelegd, kunt u deze ongeveer 10-15 minuten laten weken en gebruiken om het oppervlak glad te maken.

Glas

Als u op zoek bent naar een snelle, goedkope en effectieve manier om een slijpsteen vlak te maken, kunt u een stuk glas en schuurpapier gebruiken. Glas en schuurpapier werken goed, maar zijn misschien niet de meest effectieve manier om te vlakken. Hier zijn enkele manieren om stenen te vlakken zonder schuurpapier te gebruiken. De beste manier om een steen te vlakken is door in twee richtingen te werken.

Eerst moet u uw stenen voorbereiden. U moet de stenen voorbereiden op het vlakken, en dit kan worden gedaan met een SiC poeder in wateroplosbare suspensie. Het poeder moet nat zijn, want droog SiC tast het glas aan. Gebruik een metalen liniaal om de vlakheid van het glas te controleren voordat u het gaat vlakken. Als u na het vlakken een gekruist patroon op de steen ziet, is het tijd om het glas schoon te maken.

Een vlakslijpplaat voor het slijpen van wetstenen is essentieel voor het slijpen van uw messen. Deze platen kunnen uw messen tot op 5 micron nauwkeurig slijpen. Om de perfecte lapplaat voor uw messen te vinden, kunt u overwegen een Shapton Glass Diamond Lapping Plate van Japanse makelij te kopen. Ze slijpen uw lemmeten tot op 5 micron nauwkeurig, en ze zijn gemaakt van duurzaam, hoogwaardig glas.

Een lapping plate is een grove steen die kan worden gebruikt om andere slijpstenen vlak te maken. Waterstenen zijn uitstekend voor het slijpen omdat ze snel slijpen en verse korrels hebben. De snelle slijpbeweging kan echter slijtage aan de steen veroorzaken. Voortdurend gebruik zal ertoe leiden dat uw steen zijn vlakheid verliest. Voor de beste resultaten gebruikt u een steen die gemaakt is voor het vlak slijpen van metaal.

 

Wetstone

Als u uw waterstenen niet goed gebruikt, kunt u schuurpapier gebruiken om ze vlak te maken. Gebruik nat-droog schuurpapier of zelfklevend schuurpapier voor een gladder resultaat. Als u water gebruikt om uw stenen te vlakken, zorg er dan voor dat u een handdoek tussen de stenen legt om het overtollige vocht te absorberen. U kunt ook een diamanten slijpsteen gebruiken. Om uw waterstenen weer vlak te maken, gebruikt u een nat-droog schuurpapier om grove krassen te verwijderen.

Om uw steen te vlakken, snijdt u eerst de hoge punten weg. Nadat u deze punten heeft weggeslepen, zou u de holtes moeten kunnen zien die nog over zijn. Zorg ervoor dat u de steen gedurende het hele proces controleert op vlakheid. Als de potloodlijnen weg zijn, kunt u verder gaan met het volledig vlak maken van de steen. U moet deze methode echter niet gebruiken als uw steen niet helemaal vlak is. Het kan een perfect goede steen ruïneren.