Vetlog
Image default
Meubels

Dit zijn de voordelen van een kajuitbed

Aan een kajuitbed zitten meerdere voordelen. Dit maakt dat ze één van de meest populaire soorten kinderbedden zijn die je op de markt kunt vinden. Ze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar en zowel voor jongens als voor meisjes geschikt. Er zijn veel verschillende benamingen voor een kajuitbed, maar in de basisregel is het een bed met veel opbergruimte onder het bed. Graag willen we verder ingaan op de voordelen en de verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden bij de aanschaf van een kajuitbed.

Opgeruimd staat netjes

Na een dag vol spelen en plezier lijkt de slaapkamer wel ontploft. Een kajuitbed of bedbank is dan de perfect oplossing voor dit probleem. Zelf in de kleinste variant van een kajuitbed is genoeg opbergruimte om een hele slaapkamer vol met speelgoed volledig op te ruimen. Het is een kwestie van een la open zetten en het speelgoed kan erin. Wil je naast al dat speelgoed ook nog andere dingen opbergen zoals boeken of dekbedgerei? Dat is geen probleem. Kajuitbedden zijn er ook in een grotere varianten te koop waardoor er niet één of twee lades beschikbaar zijn. Sommige varianten beschikken zelfs over meer dan vier lades om spullen in op te bergen. De perfecte manier om ruimte te besparen in de slaapkamer. Een kajuitbed gaat namelijk in de hoogte in plaats van de breedte om deze extra lades te creëren.

Onverwacht een logee?

Een dag lang gespeeld en alles is opgeruimd. Nu blijkt dat het vriendje of vriendinnetje die was langsgekomen graag wilt blijven slapen. Doordat een kajuitbed ook uitgevoerd kan worden met een uitschuifbaar bed aan de onderkant is dit geen enkel probleem. Er zijn varianten waar enkel een extra slaapplek onder het bed vandaan komt. Ook zijn er uitvoeringen waar er naast het extra bed ook opbergruimte beschikbaar blijft.

Extra opties

Voor de kleinere slaapkamers zijn er extra opties op het kajuitbed te zetten. Zo kan er voor gekozen worden om een bureaublad vast te maken aan het bed. Op die manier hoeft er niet een heel bureau in de kamer gezet te worden. Een uitschuifbaar nachtkastje kan ook erg handig zijn. Als er gespeeld wordt in de kamer kan deze ingeschoven worden, zodat er meer ruimte is om te spelen. Als het bed aan de hoge kant is en het instappen wordt hierdoor lastig is een trapje een ideale uitkomst.

Betaalbaar en stijlvol

Naast al deze praktische voordelen blijft de uitstraling ook één van de grootste voordelen. Doordat alles netjes is weggewerkt in het bed geeft dit een frisse en strakke uitstraling. Een kajuitbed is daarnaast ook een goede koop. Alle extra onderdelen zoals een logeerbed, opbergruimte en een bureaublad hoeven niet los aangeschaft te worden en zitten allemaal netjes weg gewerkt in het meubilair.

Als je een kajuitbed kinderbed zoekt. dan is Kajuitbed Xavier 90×200 cm een populaire keuze. Maar ook voor volwassenen zijn er tal van opties om te kiezen.