Vetlog
Image default
Aanbiedingen

Houdt de warmte buiten de deur met zonwerende raamfolie

In de zomer kan het erg warm worden buiten. Dit is uiteraard niet verkeerd maar het is wel fijn als je een koele plek hebt waar je je terug kan trekken. In huis stijgt de temperatuur alleen ook vaak flink doordat de zon op de ramen schijnt. Gelukkig is dit heel erg makkelijk te voorkomen door zonwerende raamfolie te gebruiken. Zonwerende raamfolie zorgt ervoor dat de temperatuur binnen niet te veel stijgt. Hierdoor blijft het een meer aangenamere temperatuur. Dat zorgt ervoor dat je binnen alsnog even jezelf kan terugtrekken om de koelte op te zoeken. Soms kunnen mensen niet goed tegen de warmte. Daarom is het goed om zonwerende raamfolie te gebruiken. Zo zorg je dat je goed kan slapen met de hitte. Dit zorgt er weer voor dat je je algeheel beter voelt. Wees daarom goed voorbereid voordat de zomer voor de deur staat!

 

Nog meer tips om je hoofd koel te houden

Uiteraard zijn er buiten het gebruiken van zonwerende raamfolie ook nog wel meer tips. Hieronder zullen wij een aantal tips opnoemen om de zomer goed door te komen:

 

  • Zwembad: dit is misschien wel de bekendste tip! Een klein zwembadje of voetenbadje in de tuin of op je balkon zetten. Hierin kun je even afkoelen als de warmte je toch echt te veel wordt. Zorg wel dat je het water regelmatig vervangt. Door de hitte kan het water namelijk snel bacteriën gaan bevatten.

  • Waaier: een fris briesje helpt vaak ook een hele hoop. Daarvoor is een waaier wel echt aan te raden. Je hebt uiteraard de bekende grote waaiers maar je hebt ook kleintjes. Deze kun je bijvoorbeeld naast je bij de bank zetten, op je werkplek of aan de eettafel. Zo kun je overal prima zitten zonder dat het veel te heet wordt.

  • Drink voldoende: als het warmer is zweet je ook meer. Om te voorkomen dat je uitdroogt is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Drink niet te koud water omdat dit je lichaam veel energie kost. Houd je niet van water? Geef het dan een smaakje door fruit of limonade te gebruiken. Zo zorg je dat je alsnog voldoende water binnenkrijgt.

  • Lichaamsdelen afkoelen: het afkoelen van bepaalde lichaamsdelen is ook erg belangrijk. Als namelijk je voeten, handen, polsen of nek warm zijn dan is je lichaam dat ook. Zorg daarom met de hete dagen dat je deze lichaamsdelen regelmatig afkoelt. Dit kan gemakkelijk door ze even onder de kraan te houden of er een koud washandje tegenaan te leggen.

  • Eet licht verteerbare maaltijden: je lichaam is veel energie kwijt om je koel te houden tijdens deze dagen. Daarom is het aan te raden om licht verteerbare maaltijden te eten. Zo is je lichaam minder energie kwijt aan het verteren van voedsel. Hierdoor is er meer energie over om je lichaam koel te houden.

 

Kan je op elk type raam zonwerende raamfolie plakken?

Het is belangrijk om te weten wat voor type raam je hebt. Je kunt namelijk niet zomaar zonwerende raamfolie op dubbelglas of HR++ glas plakken. Hier heb je speciaal raamfolie nodig die hiervoor geschikt is. Op enkelglas daarentegen kun je elk folie plakken. Dit komt omdat er geen tussenlaag zit tussen enkelglas. Bij dubbelglas en HR++ glas is dat wel het geval. Hier bouwt de warmte op maar vervolgens kan het nergens heen verdwijnen. Hierdoor zet het raam uit en is er kans op thermische breuken. Als je raamfolie gebruikt die speciaal voor dubbelglas en HR++ glas is kan deze warmte wel weg. Kijk daarom altijd goed als je zonwerende raamfolie wilt aanschaffen of het geschikt is voor jouw raam.

 

https://plakfoliewebshop.nl