Vetlog
Image default
Aanbiedingen

Vissen is goed voor je gezondheid

Jarenlang wordt vissen beschouwd als een van de populaire bezigheden van tijdverdrijf. Alleen al het vissen biedt een echte kans om een ​​band op te bouwen, en daarom zie je dat ouders hun jongere kinderen lesgeven. Vooral de visserij alleen biedt een uitstekende gelegenheid om een ​​heerlijke rustige tijd te hebben.

 

Goed voor je immuunsysteem 

Tegenwoordig brengen we te veel tijd door achter een scherm, zowel op het werk als thuis. Deze levensstijl berooft ons van een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het vermogen om een ​​deel van de vitamine D uit de zon op te nemen. Vissen daarentegen geeft je wat vitamine D. De aanwezigheid van deze vitamine in je lichaam stimuleert de productie van calcium en fosfor, die essentieel zijn voor het verbeteren van je immuunsysteem.

 

Bouwt lichaamssterkte op

U hoeft in de sportschool geen omvangrijk gewicht op te tillen om uw lichaamskracht te verbeteren. Trainen in de sportschool kan helpen, maar sommige eenvoudige visacties kunnen essentieel zijn om bepaalde spieren in je lichaam te trainen. Terwijl je net een kleine vis hebt gevangen of je worstelt met een mogelijke vangst van de maand, wordt er van je verwacht dat je je schouders, rug en buikspieren traint. Langdurig vissen kan je daarentegen ook helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Wel kan je het zelf wat gemakkelijker maken door een fishfinder aan te schaffen. Hierdoor weet je precies of er vis in het gebied waar je bent aanwezig is en hoef je dus minder lang te wachten. Fishfinders online bestellen kan op vele verschillende webshops.

 

Goed voor je hart

Terwijl jeu aan de kust vist, lijkt het misschien niet alsof u erg actief bent. Maar er zijn momenten waarop je verre visgronden moet verkennen en tijdens andere momenten moet je constant uitwerpen. Door aan dergelijke activiteiten deel te nemen, stelt u uw hart en longen aan meer werk bloot, en dit maakt vissen een uitstekende cardiovasculaire training.

 

Goed voor je geest 

Van vissen is aangetoond dat het op veel manieren mentaal welzijn bevordert. Net als bij meditatie, helpt het doorbrengen van wat tijd buitenshuis met het werpen van de hengels je om de geest te kalmeren. Door wat frisse lucht in te ademen, ontspan je je weer verder.