Vetlog
Image default
Eten en drinken

Kipfilet met Citroen & Boter uit de Koekenpan

Boter maakt alles beter, zeker wanneer het gemixt is met citroenschil, oregano en daarna over gebakken kip gewreven.

Ingrediënten

–       half kopje boter in blokjes

–       560 gram kruimige aardappelen, partjes

–       2 rammenas, blokmes

–       zout en peper

–       geraspte citroenschil en citroen in dunne plakjes gesneden

–       3 theelepels tijm

–       1,5 theelepeltje gedroogde oregano

–       1 kilo kippendij met bot en vel

–       1 kleine rode ui, versnipperd

–       5 teentjes knoflook, ongepeld

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Smeer met een spatel 2 eetlepels boter op de bodem van een groot omrande bakplaat. Voeg daaraan de aardappels en rammenas toe. Breng op smaak met zout en peper en roer dit allemaal goed door elkaar. Bak totdat ze er goud uit gaan zien in ong. 15 minuten.
  2. In de tussentijd roer je in een middelgrote kom 6 lepels boter, citroenrasp, 3 theelepels tijm en 1 lepel oregano door elkaar.
  3. Dep de kip droog met keukenpapier en strooi hier zout en peper overheen. Bak de botermix en wrijf dit over de hele kip, ook onder het vel. Sprenkel hier nog een theelepeltje tijm en half lepeltje oregano overheen.
  4. Voeg de ui, citroenplakjes en knoflook aan de bakplaat toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Pak de kip en duw die zachtjes tussen de aardappel mix. Bak in de oven totdat het er goud uitziet. Dit duurt ongeveer 35 minuten.