Vetlog
Image default
Eten en drinken

Zo kies jij de perfecte maaltijdbox

Zo kies jij de perfecte maaltijdbox

Sta jij op het punt om een maaltijdbox te gaan bestellen, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Vooral wanneer je specifieke wensen hebt, is het extra belangrijk om dit te doen. Om je een idee te geven wat er allemaal belangrijk is, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte box. De keuze is namelijk niet alleen uit verschillende maaltijden, maar ook de keuze voor een bepaald aantal dagen, personen en ook maaltijden is een belangrijke om rekening mee te houden. 

 

Hoeveel dagen wil je eten?

Een week heeft 7 dagen, maar om nu voor 7 dagen eten te laten bezorgen, is misschien wel net iets teveel van het goede. Wat we daarom dus ook vaak zien, is dat de meeste mensen kiezen voor een maaltijdbox voor 4 of 5 dagen. Dat houdt dus is dat de meeste mensen in het weekend zelf zorgen voor eten. Meestal zien we bij gezinnen dat zaterdag een sportdag is en de zondag een gemakkelijker hap dag. Zo kun je rustig van maandag t/m vrijdag na je werk direct beginnen met koken en kan zaterdag ieder voor zich bepalen. Waar de kinderen vaak op de sportclub eten, kunnen de ouders ervoor kiezen om ergens te gaan eten.

 

Welke maaltijden kies je

Wanneer je voor het eerst een maaltijdbox gaat bestellen, zul je verstelt staan van de hoeveelheid maaltijden waaruit je kunt kiezen. Of je nu een normale of een Vegan box bestellen gaat, in beide gevallen kun je vaak uit enkele tientallen maaltijden kiezen. Met een box voor 4 of 5 dagen heb je dus keuze genoeg. Wil je liever een deel wel en een deel niet vegan, dan kun je het beste kiezen voor de reguliere box. Het voordeel is dan, dat je enkele vegan maaltijden kunt toevoegen, zodat als het ware een mix maaltijdbox hebt. Andersom kan overigens niet. Dus bestel je een vegan box, dan kun je hier geen maaltijden bijvoegen waar dierlijke producten in zitten verwerkt.

 

Hoeveel personen eten er mee?

Hebben jullie een samengesteld gezin, dan is de kans vrij groot dat jullie de ene week een paar extra eters hebben en de andere week niet. Het is daarom dus wel prettig dat je dit tijdig weet. Doordat de maaltijdbox ontzettend flexibel is, hoef je je geen zorgen te maken over het feit of je een sticky tempeh recept voor 3,4 of 5 personen moet maken. Dit kun je namelijk heel gemakkelijk aanpassen, zodat je de week erna gewoon weer voor het dan benodigde aantal personen maaltijden thuisgestuurd krijgt. Uiteraard moet je niet alleen het aantal personen aanpassen, maar ook even een keuze maken voor de maaltijden die je graag zou willen ontvangen. Vaak kun je dit tot een paar dagen voor het ontvangen van deze maaltijdbox aanpassen, zodat je zeker weet dat je ontvangt wat je nodig hebt en graag zou willen hebben.