Vetlog
Image default
MKB

3 populaire maar relatief onbekende sporten in Nederland

Nederland is een sportief land. Verreweg het grootste deel van de volwassenen geeft aan minimaal 1 keer per week te sporten. Ongeveer een derde tot de helft van deze sporters is daarnaast aangesloten bij een club of vereniging, één van de meer dan 25.000 verenigingen die ons land rijk is. We kennen allemaal de voetbal- en de hockeyclub maar er zijn natuurlijk nog tal van andere sportverenigingen. Sommige sporten zijn dan ook in Nederland erg populair maar toch relatief onbekend onder het grote publiek. Dit zijn de grootste 4 onbekende sporten van Nederland.

3. Paardrijden

Paardrijden is geen onbekende voor veel mensen maar er wordt wel onderschat hoe groot de sport is. Wist je bijvoorbeeld dat de Koninklijke Nederlandse Hippische Federatie maar liefst 200.000 leden telt? Een enorm aantal! Paardrijden is zelfs een Olympische sport en dat heeft zeker voor een toename in populariteit gezorgd. Voor wedstrijden kun je zowel rozetten als medailles bestellen.

2. Gymnastiek

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Uniek heeft meer dan 300.000 leden, verdeeld over verschillende disciplines. Turnen is wellicht de meest bekende maar ook streetdance, trampoline springen en zelfs free running vallen onder de Unie. Een medaille kopen voor gymnastiek betekent dan ook dat je ruime keuze hebt aangezien er enorm veel verschillende varianten op de markt zijn.

1. Sportvissen

Wist je dat Nederland maar liefst 570.000 sportvissers kent? Oftewel, mensen met een VISpas waarmee ze mogen vissen in daarvoor bestemde wateren. De populariteit van sportvissen kan deels worden verklaard door verschillende tv-progromma’s en het officiele blad voor sportvissers, Het Visblad. Er worden ook wedstrijden gehouden voor wie de grootste vis vangt. Je kunt online medailles en andere sportprijzen, speciaal voor de sportvisserij bestellen.

Heb jij al een sport gezien die jouw interesse heeft gewekt? Informeer naar de prijzen voor lidmaatschap en schrijf je vandaag nog in!