Vetlog
Image default
Tuin en buitenleven

Waar koop je de groene ptt brievenbus?

 

De groene Ptt brievenbus was vroeger een zeer vertrouwd beeld in de Nederlandse straten. De meeste mensen hadden een brievenbusklep in de voordeur zitten. Maar als de voordeur te ver van de openbare weg af stond, ontvingen mensen gratis een brievenbus van de PTT. De tijd van gratis iets krijgen ligt al decenia achter ons. En dat is op zich ook logisch. Toentertijd was het postbedrijf nog van de Nederlandse staat. Inmiddels is het bedrijf geprivatiseerd en heeft het naast de naam PTT Post, ook nog TPG POST, TNT Post en Postnl geheten. Een geprivatiseerd bedrijf wil winst maken. En dus zal zij nooit gratis brievenbussen verstrekken. Sterker nog, Postnl besloot de stekker eruit te trekken. En besloot om de groene PTT brievenbus niet langer te maken en te verkopen.

Erg jammer. Want ook al oogt deze brievenbus misschien niet zo charmant, hij is wel ontzettend prettig in gebruik! Het fijne was namelijk dat die tussenklep ook geopend kon worden door de bezorger. Zo doende kon hij niet alleen de post in de bus kwijt, maar ook pakketjes wel zo groot als een schoenendoos. Omdat de vraag naar de PTT bus vrij groot bleef besloten enkele producenten om het busje na te maken. Ja het moest nagemaakt worden, maar niet exact. Want hoewel ze niet meer in de handel zijn, berust er nog wel een ontwerprecht op het oude ontwerp. Om niet voor namaak te mogen worden aangeklaagd hebben de fabrikanten er voor gekozen om enige kleine veranderingen aan hun nieuw ontworpen ptt bus aan te brengen. Het zijn kleine verschillen die een leek niet eens ziet.

Persoonlijk vind ik dat beide fabrikanten met een prachtige vervanger zijn gekomen. Het ene model is wat stijver en strakker dan het andere. Maar de andere soort is ook verkrijgbaar zonder sleuteltjes en zonder slotje. Dat kan dus ook heel erg handig zijn als je op het platteland woont. Goed nieuws dus voor alle mensen die op zoek zijn naar zo’n traditionele groene postkast! De vraag is even, waar je ze het voordeligst kunt bestellen. Ons advies is om deze bij Yourmailbox.nl te bestellen! Dit is een betrouwbare webshop welke al meer dan 10 jaar bestaat. Het bedrijf heeft ook een bezoekadres en zelfs een showroom. De goedkoopste Ptt brievenbus ligt zo rond de € 40,-. Eventueel zou je er nog een los statief bij kunnen bestellen zodat je de buitenbus vrijstaand in je tuin of naast je looppad kunt plaatsen. Misschien is het raadzaam dat als je deze website gaat bezoeken, je toch ook even door de andere categorieën bladerd. Je zult namelijk versteld staan dat er zoveel keuze in brievenbussen is! Van RVS modellen tot luxe houten exemplaren. En er bestaan zelfs speciale pakketbrievenbussen! Altijd leuk om zo eens te ontdekken wat er allemaal te koop is! Kijk op Yourmailbox.nl