Vetlog
Image default
Verenigingen

Studenten ervaren verschillende soorten belemmeringen in het onderwijs

Studenten geven aan dat ze diverse belemmeringen ervaren in de verloop van hun studie. Er zijn dan ook genoeg studenten die behoefte hebben aan ondersteuning. Een coach in het onderwijs kan studenten de ondersteuning bieden die ze nodig hebben. Bij belemmeringen kun je zowel denken aan psychische aandoeningen als aan slechte familieomstandigheden. Er kunnen dus verschillende oorzaken zijn voor de behoefte van ondersteuning. Studenten die belemmeringen ervaren raken vaak hun motivatie voor school kwijt. Als coach kan jij ervoor zorgen dat studenten weer gemotiveerd raken. Jij kunt het beste in ze naar boven halen.  

Hoe kan een coach studenten ondersteunen? 

Met behulp van een training didactisch Coachen kan je studenten leren motiveren wat betreft schoolwerk. De vraag is echter hoe deze ondersteuning plaatsvindt. Als didactisch coach heb je een planmatige en doelgerichte werkwijze. Je geeft vaak positieve feedback aan studenten. Dit zet studenten vervolgens aan het denken. Je motiveert ze in principe om te denken en om te leren. Veel studenten hebben deze ondersteuning dus nodig wegens belemmeringen die ze ervaren. Bij de training didactisch coachen staan drie aspecten centraal. Dit zijn de volgende aspecten: leren, gesprekken voeren en goed communiceren. Om mee te beginnen leer je als didactisch coach hoe studenten moeten leren. Je leert ze bijvoorbeeld leerstrategieën. Vervolgens voer je voortdurend gesprekken met studenten waarbij je moet focussen op de persoonlijke ontwikkeling van ieder individu. Tot slot leer je hoe je goed kunt communiceren met studenten. Een goede communicatie is namelijk de sleutel tot een effectief eindresultaat.  

Welke vaardigheden moet een coach beheersen?  

Studenten die belemmeringen ervaren kunnen nogal wat weerstand vertonen. Afhankelijk van wat ze meemaken, is het mogelijk dat ze het nut van school niet meer inzien. Om die reden is het van belang dat je als coach goed kunt omgaan met weerstand van studenten. Vervolgens moet jij als coach gemotiveerd zijn. Alleen dan ben je namelijk in staat om het beste in studenten naar boven halen. Door middel van een training kan je de vaardigheden ontwikkelen die je moet beheersen als coach. Er zijn verschillende trainingen mogelijk. Wanneer je op een coachende wijze les wilt kunnen geven, kan je specifiek hiervoor een training volgen. Wil je echter meer leren om feedback te geven? Dan is de training leerdoel denken ideaal voor jou. Het ligt er dus maar net aan wat jouw doel is. Eén ding is echter zeker: met elke training leer je anderen te motiveren.  

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/