Vetlog
Image default
Aanbiedingen

4 snacks die gezond én lekker zijn

Wanneer je een feestje, filmavond of borrel organiseert heb je niet altijd zin in zoete, vette snacks. Het is soms ook wel eens lekker om hartige snacks te eten en daarbij is het ook nog eens gezond! Ben je op zoek naar inspiraties naar snacks die niet alleen gezond maar ook lekker zijn? Wij hebben 4 heerlijke snack ideeën voor je!

 

  1. Kaas- of vleesplankje

Ben je van de luxere feestjes of hou je gewoon van goed eten? Zet dan een lekker kaas- en/of vleesplankje op tafel. Ga hiervoor niet naar de supermarkt, maar koop kaas bij de kaasboer en zoek heerlijk vlees uit bij de slager. Het is erg origineel en mensen zullen het zeker lekker vinden. Een kaas- en/of vleesplankje is niet alleen gezond, maar ziet er ook nog eens mooi uit!

 

  1. Dipjes

Een andere snack die erg simpel en lekker is, is verschillende dipjes! Je kan zelf dipjes maken, maar je kan ze ook prima kopen bij de supermarkt. Haal hier lekker stokbrood, toastjes of rauwkost bij en dippen maar! Haal bijvoorbeeld dipjes als humus, tzatziki of kruidenboter, wat je zelf maar lekker vindt! Dit is een erg gezonde snack waar je zelf maar weinig voor hoeft te doen. En met verschillende dipjes zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen!

 

  1. Punch

Wil je toch een zoete maar wel gezonde lekkernij? Maak dan een grote schaal met punch. Snijd allerlei soorten fruit in stukjes en doe deze in een grote kom. Denk aan sinaasappels, druiven, aardbeien en nectarines. Doe hier verschillende vruchtensappen bij, en eventueel een paar alcoholische dranken die goed bij elkaar passen. Zo heb je een (alcoholisch) vruchtensapje met aan het einde fruit dat je lekker op kan eten. Erg gezond maar toch zoet!

 

  1. Chips en dip

Ten slotte is een goede optie voor een gezonde én lekkere snack, chips en dip. Het is een hartig hapje dat verschillende smaken goed mengt. Je kan bijvoorbeeld een zak Doritos kopen bij de supermarkt en hier verschillende dipjes bij maken. Denk aan salsa, guacamole of chilisaus met crème fraîche. Iedereen vindt dit lekker! Het is ook nog eens een erg makkelijke snack, dus genieten maar!

 

https://www.candyonline.nl/