Vetlog
Image default
Aanbiedingen

Maak je evenement onvergetelijk met de perfecte kaart

Maak je evenement onvergetelijk met de perfecte kaart

Een evenement organiseren is een hele klus. Er zijn talloze dingen waar je aan moet denken, zoals de locatie, het thema, de catering en de gastenlijst. Maar er is één element dat vaak over het hoofd wordt gezien: de uitnodigingskaart. Toch kan de juiste kaart ervoor zorgen dat je evenement echt onvergetelijk wordt. In dit blog geven we je daarom een aantal tips om de perfecte kaart te maken.

 

Bepaal het thema

Voordat je begint met het ontwerpen van de kaart, is het belangrijk om het thema van je evenement te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld een kleur, een seizoen of een specifieke gelegenheid zijn. Zorg ervoor dat de kaart aansluit bij dit thema, zodat je gasten meteen in de juiste sfeer komen.

 

Kies het juiste formaat

Het formaat van de kaart is ook van belang. Wil je een klassieke uitstraling, kies dan voor een rechthoekig formaat. Wil je juist opvallen, ga dan voor een afwijkende vorm, zoals een cirkel of een vierkant. Bedenk wel dat afwijkende vormen vaak duurder zijn om te produceren en versturen.

 

Kies het juiste materiaal

Naast het formaat is het materiaal van de kaart ook belangrijk. Wil je een luxe uitstraling, kies dan voor een dikker papier of een ander materiaal, zoals hout of metaal. Bedenk wel dat dit duurder is dan gewoon papier. Wil je juist een duurzame kaart, kies dan voor gerecycled papier of een ander duurzaam materiaal.

 

Ontwerp de kaart

Nu kun je aan de slag met het ontwerp van de kaart. Zorg ervoor dat het ontwerp past bij het thema van je evenement en dat de informatie duidelijk te lezen is. Vermeld in ieder geval de datum, de tijd, de locatie en de dresscode. Vergeet ook niet om je contactgegevens te vermelden, zodat gasten eventuele vragen kunnen stellen.

 

Voeg een persoonlijk element toe

Wil je echt opvallen met je kaart, voeg dan een persoonlijk element toe. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn, een persoonlijke boodschap of een klein cadeautje. Hiermee maak je je gasten extra nieuwsgierig en zorg je ervoor dat ze zich speciaal voelen.

Bij Blijkaartje, kan je gemakkelijk je eigen kaartjes ontwerpen en deze laten versturen. Kies hier uit het soort kaartje dat je nodig hebt en ga aan de slag. Zo maak je van je evenement echt iets speciaals!

 

https://www.blijkaartje.nl/