Vetlog
Image default
Bedrijven

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken werkt zo!

Het spreekt voor zich dat er elk jaar opnieuw heel wat verschillende zakelijke autoverzekeringen worden afgesloten. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een auto aan te kopen op de zaak dien je er rekening mee te houden dat je daarvoor altijd een zakelijke verzekering dient af te sluiten. Voor welk type verzekering je dan precies gaat kiezen is natuurlijk afhankelijk van jouw specifieke situatie. Het kan daarbij dan bijvoorbeeld alleen maar gaan om de wettelijk verplichte WA-verzekering, maar wat daarnaast ook te denken van de uitgebreidere WA+ beperkt of WA+ volledige cascoverzekeringen? In ieder geval, wil je graag de beste verzekering voor je zakelijke auto afsluiten? Ontdek dan op deze pagina alles over zakelijke autoverzekeringen vergelijken! 

Is zakelijke autoverzekeringen vergelijken echt zo belangrijk?

In eerste instantie is een vraag die door veel bedrijven wordt gesteld of zakelijke autoverzekeringen vergelijken in de praktijk echt zo belangrijk is of niet. Dat is het zeker en niet om één, maar wel om meerdere redenen. Om te beginnen is het zo dat je alleen op deze manier direct een globaal beeld zal hebben van de verschillende verzekeringen die ervoor zakelijke voertuigen op de markt zijn af te sluiten. Dit geldt niet alleen voor de standaard autoverzekeringen voor bedrijfsvoertuigen, maar ook voor de aanvullende verzekeringen die eventueel afgesloten kunnen worden. 

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken is naast bovenstaande eveneens een goede keuze omdat je op die manier altijd kan rekenen op een interessante besparing op de verzekering voor je zakelijk voertuig. Zowel voor particuliere als voor zakelijke autoverzekeringen geldt dat ze beiden over een ontzettend concurrentieel karakter beschikken. Dit betekent concreet dat een vergelijking uitvoeren er altijd voor kan zorgen dat je kan rekenen op een aantrekkelijke besparing. Dit zal bij het merendeel van de bedrijven natuurlijk zonder twijfel als muziek in de oren klinken. Zoveel is zeker. 

Wat moet je weten voordat je kan beginnen met vergelijken van zakelijke autoverzekeringen?

Ga je een vergelijking voor zakelijke autoverzekeringen uitvoeren? In dat geval is het altijd interessant om op voorhand even voor jezelf een aantal zaken te bepalen. Om te beginnen spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om voor jezelf uit te maken welke dekkingen je persé aangeboden wil krijgen. Dit is reeds een belangrijke filter die je tijdens het uitvoeren van een vergelijking kan instellen. Het spreekt voor zich dat dit niet het enige belangrijke aandachtspunt is om rekening mee te houden. 

Naast bovenstaande dien je er tevens rekening mee te houden dat je er goed aan doet om even na te denken over het budget dat je wenst te besteden aan je verzekering. De wettelijk verplichte WA-verzekering welke je alleen maar voorziet van een dekking voor schade aan derden is uiteraard de meest voordelige keuze. Het merendeel van de bedrijven vinden deze optie echter niet voldoende. Zij kiezen dan ook bij voorkeur voor het afsluiten van één van de meer uitgebreide opties, namelijk:

  1. De WA+ beperkt cascoverzekering voor zakelijke voertuigen;
  2. De WA+ volledige cascoverzekering voor zakelijke voertuigen;

In ieder geval, door op voorhand goed na te denken over zowel de vereiste dekkingen als het beschikbare budget kan je er de best mogelijke zakelijke autoverzekering al snel uithalen. 

Welke zakelijke autoverzekeringen zijn er allemaal?

Zoals de informatie hierboven reeds heeft aangehaald zijn er in eerste instantie drie autoverzekeringen waar je een keuze tussen kan maken voor zakelijke overtuigen. Van deze drie is alleen maar de WA-verzekering bij wet verplicht. Dit is zoals eerder reeds aangehaald de verzekering die alleen maar dekkingen voorziet voor schade aan derden. Wanneer je ook graag meerdere schadegevallen wenst in te laten dekken aan je eigen bedrijfsvoertuig zal je ervoor moeten kiezen om één van de meer uitgebreide opties af te sluiten. Dit zijn dan voor alle duidelijkheid de WA+ beperkt en de WA+ volledige cascoverzekeringen. Het maken van deze keuze is niet de enige die is vereist. 

Zowel bij particuliere als bij zakelijke autoverzekeringen is het in de praktijk zo dat er ook nog een keuze kan worden gemaakt uit verschillende aanvullende verzekeringen. Enkele bekende voorbeelden van dergelijke verzekeringen zijn onder meer de bestuurdersverzekering en de rechtsbijstandsverzekering. Het spreekt voor zich dat deze aanvullende dekkingen altijd meer zekerheden met zich meebrengen. Di gezegd hebbende brengen ze ook extra kosten met zich mee. Je moet dan ook altijd voor jezelf bepalen of deze meerprijzen de moeite waard zijn of niet. Voor zakelijke voertuigen geldt dat dit in de praktijk best vaak het geval kan zijn.

Hoe voer je de vergelijking nu het beste uit?

Wil je graag de verschillende zakelijke autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden vergelijken? Hou er dan rekening mee dat er daarvoor verschillende mogelijkheden bestaan. In vergelijking met vroeger is het op vandaag alvast niet langer zo dat je verplicht bent om manueel offertes voor verzekeringen aan te vragen. Ongeacht de methode waarvoor je kiest zal je altijd kunnen rekenen op een automatische vergelijking. We maken een onderscheid tussen:

  1. Het gebruik van een vergelijkingssite;
  2. Het gebruik van een vergelijkingstool; 

De beste manier om de zakelijke autoverzekering te vergelijken is door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Dit is de meest interessante keuze omdat je alleen op deze manier kan rekenen op een echt objectieve of neutrale uitkomst van de vergelijking. Dat kan je bij de tweede optie eigenlijk niet zeggen. Benieuwd hoe dat komt? Dat ontdek je middels de onderstaande tekst. 

De voor- en nadelen van een vergelijkingstool

Het uitvoeren van een vergelijking voor zakelijke autoverzekeringen door middel van een vergelijkingstool op de website van https://www.alpina.nl/ biedt als belangrijkste voordeel dat je gebruik kan maken van een website die waarschijnlijk vertrouwt zal aanvoelen. Dat geldt wellicht niet voor objectieve vergelijkingssites. Dit gezegd hebbende is het vooral de mogelijke uitkomst van de vergelijking die een doorn in het oog kan zijn van mensen die de vergelijking uitvoeren. In het merendeel van de gevallen is deze namelijk beslist niet objectief of neutraal te noemen. De verzekeraar in kwestie zal dan ook hoofdzakelijk zijn of haar eigen verzekering willen in de kijker zetten. Dit is iets waar je als bedrijf zeker wel rekening mee dient te houden.