Vetlog
Image default
Bedrijven

Betere bedrijfsvoering doormiddel van urenregistratie

Of je nu een groot bedrijf bent of een zzp’er, het bijhouden van je uren heeft veel voordelen. Het kan er met name voor zorgen dat je meer inzicht krijgt in je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je je beter verantwoorden naar klanten toe. Het bijhouden van uren is helemaal niet moeilijk of tijdrovend. Er zijn tegenwoordig namelijk hele toegankelijke tools om je uren te registreren.

Betere planning door urenregistratie

Door het bijhouden van uren weet je na een bepaalde tijd heel goed hoeveel tijd iedere taak ongeveer duurt. Door deze inzichten kun je een meer efficiënte planning maken. Je hoeft namelijk minder te schatten hoelang iedere taak duurt omdat je het nu weet uit ervaring. Ook kun je een goede indicatie geven voor nieuw personeel hoelang een taak ongeveer duurt.

Makkelijk factureren naar klanten

Door je tijd bij te houden per taak en klant kun je je veel beter verantwoorden tegenover klanten. Je kunt ze dan ook een betere indicatie geven van de kosten omdat je uit ervaring al weet hoeveel tijd er nodig is om de taak uit te voeren. Je kunt daarnaast ook veel specifiekere facturen sturen die zelfs tot op de minuut kloppend zijn.

Urenregistratie Excel of een andere tool?

Een veel gebruikte manier van uren bijhouden is urenregistratie Excel. Dit is misschien de meest voor de hand liggende keuze, maar er zijn online veel handigere tools te gebruiken. Door een goede online tool te gebruiken kun je vaak een stuk meer tijd besparen. Uren schrijven in Excel kost namelijk veel tijd omdat je de tijden zelf moet timen.

https://keeping.nl/excel-urenregistratie