Vetlog
Image default
Dieren

Vogels helpen in de winter? Vogelvoer met vetbollen kopen!

In de winter kan het voor vogels lastig zijn om aan voldoende voedsel te komen. Wilt u de dieren helpen? In sommige gevallen kunt u het beste vogelvoer kopen met vetbollen, maar niet altijd. In deze blog vertellen we meer over wanneer u wat kunt voeren om de vogels te helpen. Ze zullen u dankbaar zijn!

Vetbollen in de winter

Vogels verbruiken in de winter veel energie om ervoor te zorgen dat hun lichaamstemperatuur op 40 graden blijft. Daarom kunnen vogels met name in de winter zeker wat extra voeding gebruiken! Als u vetbollen ophangt kunnen de vogels hier op ieder gewenst moment van eten om extra energie te krijgen. Het ophangen van vetbollen is voor u een kleine moeite waar u weinig last van heeft, maar de vogels zullen er zeker blij mee zijn. Vergeet ook zeker niet om een bakje met water neer te zetten, hier kunnen de vogels in badderen en van drinken. Let wel op, zet het bakje niet op een plek neer waar katten ook gemakkelijk bij komen. De vogel moet veilig uit het bakje kunnen drinken, zonder het gevaar van een kat die op de loer ligt.

Vogelvoer kopen met eiwitten in de zomer

In de zomer kunnen vogels wel wat extra eiwitten gebruiken. Vogels gaan namelijk ruien en ontwikkelen de veren die ze moet beschermen in de winter. Bij eiwitrijk vogelvoer kunt u bijvoorbeeld denken aan insecten. Zet een paar planten in de tuin neer waar insecten op af komen, zodat de vogels deze insecten kunnen eten. In de zomer is het extra belangrijk om een bakje met water neer te zetten, zodat de vogels niet uitdrogen. Ook kunnen zij hier in badderen.

In de lente en herfst is het belangrijk dat vogels genoeg vitamines binnen krijgen. Maar eigenlijk is dit het hele jaar door van belang. Voor de mens is het een kleine moeite om voor extra voedsel te zorgen, maar de vogels hebben er veel plezier van. Hun overlevingskans stijgt namelijk als u voedsel en water in de tuin heeft staan!

https://vogelvoerkopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Natuurlijke en gezonde hondensnacks kun je eenvoudig online bestellen