Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

De manier waarop de pandemie ons koopgedrag verandert

De manier waarop de pandemie ons koopgedrag verandert

In maart 2020 werd de eerste Corona besmetting in Nederland geconstateerd. Sindsdien voert de overheid geregeld strenge maatregelen in om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo moesten scholieren, leerlingen en studenten de afgelopen maanden online colleges volgen en werkte werknemers van veel bedrijven het afgelopen jaar voornamelijk vanuit huis. Daardoor zit bijna heel het land voortdurend thuis. Naast het feit dat we meer thuis zitten, heeft de pandemie ook ons koopgedrag compleet veranderd.

 

Hygiëne

Bij één van de maatregelen gaat het erom dat je je handen vaker moet wassen dan je gewend bent. Je handen kunnen namelijk virusdeeltjes bevatten die je onbewust doorgeeft aan andere mensen waardoor zij ziek worden. De vraag naar desinfecterende schoonmaakmiddelen en desinfecterende handgels is dan ook flink toegenomen sinds de uitbraak van het virus.

 

Boeken

Doordat we meer thuis zitten hebben we natuurlijk ook meer tijd voor onszelf. Veel mensen zijn in deze tijd daarom meer gaan lezen. Een aantal doen dat om te ontspannen in deze hectische tijden, terwijl andere juist meer zijn gaan lezen om hun kennis over bepaalde onderwerpen te vergroten.

 

Sport

De afgelopen maanden is ook de vraag naar sportartikelen explosief toegenomen. Hoe dit komt is natuurlijk logisch. Sportscholen hebben al meerdere keren de deuren moeten sluiten. De enige optie om toch sportief en fit te blijven is door zelf buiten of thuis te gaan sporten. Op veel webshops zijn sportartikelen in een jaar tijd erg hard gegaan.

Door de pandemie is ons koopgedrag verandert. We zijn andere soort producten gaan kopen dan we voorheen gewend zijn. De vraag naar desinfecterende schoonmaakmiddelen, leerzame boeken en sportartikelen is – vergeleken met voor de uitbraak van het Coronavirus- explosief toegenomen. Heb ook jij toevallig al een desinfecterend schoonmaakmiddel, een goed boek of wat sportartikelen in huis?

https://www.fayon.nl/

Gerelateerde artikelen

Website laten bouwen Rotterdam

De nauwkeurigheid van een GPS tracker

Hoe kies je de beste e-sigaret?