Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Ouderen-proof huis

De afgelopen jaren is er flink bezuinigd op de zorg. Dit heeft tot gevolg dat er minder verplegers zijn, ook bijvoorbeeld in de verpleeg- en bejaardenhuizen. Daardoor is er niet heel veel plek in de verpleeghuizen. En dat is een groot probleem, gezien de toenemende vergrijzing in Nederland. Er zijn steeds meer mensen die de zorg van een verpleeghuis of bejaardentehuis nodig zullen hebben, maar er zijn steeds minder plekken in deze rustplaatsen. Dit betekent dat er een andere oplossing bedacht moest worden.

En die andere oplossing is zolang mogelijk thuis blijven wonen, met hulpmiddelen voor ouderen die het leven makkelijker en leefbaarder maken. Dit kan op heel veel manieren gerealiseerd worden. Zo kan dit bijvoorbeeld gedaan worden door de badkamer aan te pakken. Hierbij kan gedacht worden aan het plaatsen van steunen, waardoor het makkelijker is om op het toilet te gaan zitten. Daarnaast kan er in de douche een stoeltje geplaatst worden, zodat men niet de hele tijd hoeft te staan. Ook is een goede optie het laten plaatsen van een body dryer. Met een body dryer wordt het gebruik van een handdoek onnodig, omdat dit apparaat het lichaam droog blaast. Dat is niet alleen goed in gebruik voor ouderen, maar ook nog eens erg milieuvriendelijk. Zo wordt de badkamer omgebouwd tot een echte luxe douche.

 Maar ook de rest van het huis kan aangepast worden om het beter passend bij een oudere te maken. Zo kan er een traplift worden geplaatst, makkelijker open te maken deuren en kastjes, steunen naast alle toiletten, ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En dat is fijn voor iedereen. Zowel de ouderen, de mensen in de zorg, de mensen in verpleeghuizen en ook de belastingbetaler die anders de zorgkosten had moeten betalen.

https://lavicta.nl/