Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Verschillende programmeertalen

De softwarewereld is erg bijzonder. Het heeft zijn eigen taal en er gaat veel geld in om. De technologie zorgt er ook voor dat wij zo snel bepaalde taken kunnen uitvoeren. De programmeertaal is echter niet voor iedereen weggelegd. In deze tekst proberen we de talen uit te leggen. Wanneer je altijd al wou weten wat de technieken inhielden, kan je het in deze tekst lezen.

 

JS

Javascript is de volledige naam van de afkorting JS. JavaScript is een client-side programmeertaal. Het wordt uitgevoerd op de browser van een bezoeker. Javascript is een hele krachtige programmeertaal die heel krachtig is. Je kunt er veel leuke dingen mee maken. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan zoeken en bewegende acties. Dit gebeurt asynschroon. Dit houdt in dat de pagina niet hoeft te verversen. Een javascript programmeur weet er alles van.

 

HTML

HTML staat voor hypertext markup language. HTML is een opmaaktaal voor webpagina’s. Met deze taal wordt de opmaak van een website in grote lijnen aangegeven.

 

HTTP en HTTPS

HTTP staat voor hypertext transfer protocol. HyperText Transfer Protocol is een network protocol. Dit protocol wordt gebruikt om data te verzenden over het internet. Wanneer een bezoek jouw website probeert te bereiken, word de inhoud van de website vanaf jouw server via het http-protocol gestuurd naar de browser van de bezoeker. Vaak wordt er ook HyperText Transfer Protocol Secure genoemd. De afkorting hiervan is HTTPS. HTTPS heeft hetzelfde protocol als normale HTTP. Het verschil is dat er zeker wordt gesteld dat de verbinding veilig is. Dit gebeurt door middel van certificaten. De certificaten tonen aan dat een website ook echt die website is.

 

PHP

PHP is de afkorting van hypertext pre-processor of personal home page. Hypertext pre-processor of personal home page is een server-side programeer taal. Deze wordt uitgevoerd op de server van jouw website. Wanneer een bezoeker de website bezoekt wordt alle PHP code op die pagina uitgevoerd. Vervolgens wordt het omgezet naar HTML. Een php developer kan je hierbij helpen. De HTML wordt vervolgens naar de browser van de bezoeker gestuurd. PHP is een techniek die onmisbaar is, want het houdt een website draaiende. PHP maakt functies zoals reacties plaatsen, inloggen en het bekijken van dynamische pagina’s mogelijk.

 

CSS

Cascading style sheets wordt afgekort als CSS. Cascading Style Sheets is een belangrijke partner van HTML. Terwijl HTML zorgt voor een algemene layout, is CSS gemaakt om te voorzien van details. Je kan hierbij denken aan onder andere kleuren, lettergrootte, lettertype en positie van een element.

http://kojac.nl

Gerelateerde artikelen

SAM Design Amsterdam

Realiseer onderhoudswerkzaamheden met Laan35

Ouderen-proof huis