Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

De werking van zonnepanelen

In veel reclames zie je het verschijnen; zonnepanelen. Ze schijnen goed te zijn voor het milieu en de opbrengst zonnepanelen schijnt heel hoog te zijn, wat de prijs het helemaal goed maakt. Deze prijs kan wel heel veel oplopen, omdat je kosten hebt voor het monteren, maar ook voor de zonnepanelen zelf. Hieronder worden er twee vragen beantwoord: hoe werken zonnepanelen, en wat kosten zonnepanelen?

In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in bewegende energie en elektriciteit. Een synoniem voor een zonnepaneel is een PV-paneel. Dit komt van Photo Voltaic in het Engels. De naam is bijpassend; het zijn namelijk de zonnecellen waardoor de zonne-energie wordt opgevangen. Zonnecellen bestaan uit twee lagen die de energie op vangen.

Zonne-energie wordt vaak gezien als duurzame en groene energie. Dit komt om dat het gebruik van deze energie niet schadelijk is voor het milieu, zoals aardgas en steenkool. De reden dat niet iedereen zonnepanelen heeft is omdat het erg duur kan zijn. De gemiddelde prijs ligt rond de 7000 euro, met installatie meegerekend.

Ondanks de prijs, zijn zonnepanelen een goede investering. Je bespaart er op lange termijn veel geld mee, omdat je niet meer hoeft te betalen voor elektriciteit. Ook lever je je bijdrage aan een duurzame wereld.

Er zijn wel dingen waar je op moet letten als je zonnepanelen wilt aanschaffen. Zo moet je denken aan de stand van de zon tegenover je huis, en schaduwen van hoge gebouwen. Ook de vorm van je dak doet er toe, omdat de zonnepanelen op je dak wordt geplaats en niet zelf recht op kunnen staan. Er moet goed na gedacht worden over de plaatsing, omdat je anders kans hebt dat je rendement verliest, en dat is zonde van je aankoop.

Gelukkig is het altijd wel mogelijk om zonnepanelen te plaatsen, met de technologie van tegenwoordig. Je hebt verschillende soorten zonnepanelen van verschillende merken, dus het is handig om even naar een speciaalzaak te gaan en daar om advies te vragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.wijsmanduurzaam.nl