Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Van plan je auto te verkopen?

Verkoop lekker je auto zonder gedoe! Ken je iemand die zijn of haar auto via een advertentiesite heeft verkocht? Vraag dan eens naar de ervaring. In 9 van de 10 gevallen hoor je niet zo’n positieve ervaring. Dit komt omdat er op advertentiesites veel handelaren actief zijn en je niet meer dan 75% van de waarde willen geven. Sommige handelaren gaan zo ver dat ze je een voorstel doen waarop je niet eens wil reageren. Denk bijvoorbeeld aan een prijs van 2000,- euro op een auto die minimaal 4000,- euro waard is. Er zijn genoeg mensen die daar intrappen en daardoor blijft het aantal handelaren toenemen omdat het een lucratieve business is.

Soms weet je niet dat je met een handelaar te maken hebt omdat deze zich niet direct zo voordoet. Je maakt een afspraak voor een bezichtiging met het idee dat het wel iets kan worden, de potentiële koper toont namelijk serieuze interesse en stelt gerichte vragen. Echter blijkt al snel, nadat deze persoon op de afspraak is verschenen, dat hij teleurgesteld is in de auto en voor niets is gekomen. Er zou namelijk vanalles aan de auto mankeren wat niet in de advertentie stond.

Denk daarbij aan een krasje, deukje, slijtage aan het interieur, de onderhoudsgeschiedenis of een technisch aspect. Sommige nemen een zogenaamde monteur mee die de auto even kort inspecteert. Daarbij wordt er onder de auto gekeken, onder de motorkap en wordt er nog even geluisterd naar de motor. Deze zogenaamde monteur vind al snel iets wat een hoop geld gaat kosten. Dit is een veel voorkomende truc om de auto voor een hoop minder geld mee te nemen. Zeker als je zelf niet technisch onderlegd bent dan kun je daar intrappen.

Verkoop je auto zonder gedoe

Bij de autoveiling heb je met de bovenstaande onzin niets te maken. Je kunt namelijk je auto verkopen zonder gedoe door het aan te melden bij de autoveiling. De autoveiling is een online platform waar autobedrijven op kunnen inloggen en een bod kunnen plaatsen.

Niet alle autobedrijven kunnen dat omdat ze zich allereerst moeten aanmelden en een screening moeten ondergaan. Bovendien moeten ze RDW erkend zijn. Zodra jij je auto aanmeldt dan worden zij op de hoogste gesteld van een nieuwe auto waarop zij een bod kunnen uitbrengen. Hiervoor hebben ze 24 uur de tijd.

Na deze tijd sluit de veiling en wordt het hoogste bod aan de verkoper, jij dus, bekend gemaakt. De verkoper bepaalt of hij of zij de auto tegen het hoogste bod wil verkopen. De veiling is voor de verkoper helemaal gratis. Je kunt dus gratis je auto verkopen. Bovendien ben je nergens toe verplicht. Ideaal om eens te weten te komen wat je auto waard is en wat hij echt opbrengt. Ga je namelijk akkoord met het hoogste bod dan weet je namelijk zeker dat je de auto hebt verkocht.