Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Pesten is van alle tijden

Kinderen worden tegenwoordig om verschillende redenen gepest. Pesten is een groepsproces waar reacties ontstaan op eigenschappen die niet als “normaal” of “zwak” worden gezien. Voorbeelden van die eigenschapen zijn je huidskleur, kleding, je postuur of je gedrag. Kinderen die gepest worden hebben vaak een heel negatief zelfbeeld en zijn vaak heel onzeker. Ze zijn vaak heel schuw en vinden het daarom moeilijk om contacten te leggen met mensen.

Kinderen kunnen gepest worden om uiterlijke kenmerken. Zoals eerder genoemd zijn huidskleur, kleding en postuur daar voorbeelden van. Kinderen uit een andere cultuur komen worden vaak gepest omdat ze er anders uitzien, bijvoorbeeld door een hoofdoek. Dikke kinderen worden vaak gepest als ze zich met gym moeten omkleden of tijdens de gym dat ze onderpresteren. Kinderen snappen vaak nog niet dat de wereld vol verschillende mensen zit en dat iedereen zichzelf mag zijn. De reactie die daarom ontstaat is “pesten”. Een uiterlijk kenmerk dat pas in de pubertijd ontstaat is acne. Acne is een reactie op de huid die kan ontstaan door de veranderingen in je lichaam en de toename aan hormonen. Dit is vaak geen pretje voor pubers, laat staan als ze hier dan ook nog een om worden gepest. Acne gaat in de loop van tijd wel weg, het kan alleen hele nare littekens achterlaten. Mensen kiezen er daarom voor om door middel van een acné behandeling deze huid weer te egaliseren. Tijdens die behandeling onderga je een peeling waardoor je huid weer een frissere en gezondere uitstraling krijgt.

Er zijn ook niet uiterlijke eigenschappen waarom kinderen elkaar pesten. Kinderen die zich anders gedragen dan de rest worden vaak gepest, wederom omdat het niet ‘normaal’ is. Autistische kinderen zijn vaak het slachtoffer van deze pesterijen. Dit is extra vervelend omdat deze kinderen door hun autisme die pesterijen niet kunnen verwerken, het heeft dus een nog groter effect. Autistische kinderen kunnen daarom vaak behoorlijk door het lint gaan. Kortom is pesten iets wat helaas van alle tijden is, dit moet worden geminimaliseerd door goed oplettende zorgers!

http://www.clinic63.nl/