Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Genieten van een welverdiende vakantie

Als ondernemer ben je heel het jaar keihard aan het werk. Als de vakantieperiode is aangebroken wil je dan ook genieten van een paar weken rust. Toch is het voor sommige ondernemers lastig om het bedrijf helemaal los te laten op vakantie. Om zo goed mogelijk tot rust te komen is het vooral belangrijk dat er voor vertrek de nodige zaken worden geregeld. Met een goede voorbereiding lig je met een veel fijner gevoel op het strand dan wanneer je halsoverkop vertrokken bent zonder iets te regelen. Om met een opgeladen batterij van vakantie terug te komen is het belangrijk dat de volgende zaken in ieder geval goed worden geregeld.

Een vakantiedraaiboek is erg belangrijk. Hierin moeten in ieder geval de belangrijkste bedrijfsprocessen en afspraken in worden genoemd, zodat het personeel hiervan op de hoogte is. Ook een calamiteitenprocedure is handig om erin te zetten. Dit hoeft geen heel uitgebreid boekwerk te worden, zolang de belangrijkste zaken maar duidelijk worden genoemd. Ook het aanwijzen van het personeelslid die de tijdelijke verantwoordelijkheid op zich neemt is belangrijk. Hierbij moet je kijken naar kennis, capaciteiten en overwicht om het team aan te sturen tijdens jouw afwezigheid. Met deze vervanger neem je voor je vertrek het draaiboek door. Vlak voor vertrek is het belangrijk dat de lopende zaken worden doorgenomen zodat hij of zij helemaal op de hoogte is van de zaken die momenteel spelen in het bedrijf. Spreek tot slot af hoe het contact zal verlopen tijdens de vakantie.

Regel ook de personeelsbezetting. Niets is vervelender voor het personeel dan wanneer ze onderbezet zijn. Huur desnoods wat vakantiekrachten in of besteed bepaalde bedrijfsprocessen tijdelijk uit. Zo blijkt uit ervaring dat de telefoon aanname een puntje is waar veel bedrijven problemen mee ervaren tijdens de vakantieperiodes. Een inbound callcenter als zoanders.nl kan hierbij uitkomst bieden.

http://www.zoanders.nl