Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Een auto verbanddoos is onmisbaar

De tijd van vakantie is weer aangebroken en ook dit jaar zullen er weer vele mensen met de auto richting zuidelijke oorden trekken. Dit betekent vaak drukke wegen en veel files. Elk jaar gebeuren er ook weer tal van ongelukken op de weg. De één ernstig, de ander relatief onschuldig. Bij kleine ongelukken hoef je waarschijnlijk niet naar het ziekenhuis, maar kan een behandeling ook geen kwaad. In deze gevallen kan een auto verbanddoos erg handig zijn. Zo’n verbanddoos is niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk.

De verbandkoffer bevat alle EHBO-materialen die verplicht zijn en voldoen aan de Europese richtlijnen. Volgens de richtlijnen moeten er veel verschillende dingen in zo’n verbanddoos zitten, zoals een mitella, redding deken, allerlei soorten pleisters en een verbandschaar. Veel landen in Europa behoren tot de Europese Unie, maar dat wil niet zeggen dat alle verkeersregels in elk land hetzelfde zijn. Zo is het in het Nederland niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben liggen, maar er zijn veel landen waar dit wel het geval is. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is dus belangrijk dat je weet in welke landen deze plicht wel van kracht is en welke artikelen er verplicht in de verbanddoos moet zitten. Dit kan problemen voorkomen met de lokale politie aldaar.

In de volgende landen is het in ieder geval verplicht om een auto verbanddoos in de auto te hebben liggen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië en Wit-Rusland. Omdat ongelukken natuurlijk nooit gepland zijn is het belangrijk om goed voorbereid te zijn als een dergelijk vervelende situatie zich toch voordoet. Ook om andere mensen te helpen kan zo’n verbanddoos zeer goed van pas komen.

http://schoens-safety.nl