Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat kan er allemaal met 3D printing

3D geprinte objecten zie je tegenwoordig overal, sommige producten zijn zeer complex de andere weer heel simpel. Een ding wat we zeker kunnen stellen, de opties en mogelijkheden zijn eindeloos. Van supersterke objecten van bepaalde plastics zoals Flex 65 of asa-x tot aan suiker. Daarom zijn de toepassingen ook heel breed. Zo wordt de 3d printer gebruikt voor gadgets, architectuur, speelgoed, design, mode, kunst en entertainment. Eigenlijk overal wel voor kan de 3d printer gebruikt worden.

Nu lijkt het natuurlijk dat alleen de bedrijvenwereld gebruik maakt van deze toptechniek, echter niks is minder waar. Thuis kan je namelijk ook heel goed aan de slag met een 3d printer. Er zijn namelijk maar een aantal dingen die je er voor nodig hebt.

Allereerst is het van belang dat je een computer hebt waar een 3d softwareprogramma op staat, hiervoor hoef je niet per se in 3d te kunnen tekenen of met zo een programma overweg te kunnen. Er zijn namelijk verschillende programma’s die je kan gebruiken die je kunnen helpen met het ontwerpen van een 3d ontwerp. Daarnaast bestaat er ook een app voor de telefoon waar je als het ware copy paste bij kan toepassen. Het werkt als volgt. Je ziet een ontwerp, een product of een object die je graag zou willen 3d pinten. Wat je vervolgens doet is het maken van foto’s van dit object. Door de meerdere foto’s kan het programma de diepte en dergelijken vastleggen. Soms werkt het niet in een keer goed, en moet het even opgeschoond worden. Hoe je het wendt of keert, je hoeft er dus niet per se voor te kunnen 3d tekenen.

Daarnaast heb je natuurlijk de 3d printer zelf nodig. Informeer en verzamel naar informatie omdat er vele toepassingen zijn en verschillende technieken. Iedere techniek leent zich weer voor een ander soort toepassing. Mocht je willen 3d pinten met chocolade of suiker dan is het natuurlijk handig dat je een 3d printer hebt die dat kan, en die niet alleen harde plastics kan verwerken. Wanneer je je perfecte 3d printer hebt gevonden is het alleen nog van belang dat je de juiste filamenten uit kiest. Wanneer je alles in huis hebt is het alleen nog een kwestie van aansluiten en je kan je programma laten printen.

https://www.3dfilament.supplies/