Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Video op Instagram promoten

Op Instagram kun je niet alleen foto’s bewerken en delen, maar ook video’s. Je kunt direct een video opnemen of een filmpje openen vanuit je bestaande bibliotheek. Wil je een video op Instagram opnemen, dan klik je onderaan het scherm op Video. Om een opname te starten moet je klikken en de knop tijdens het opnemen ingedrukt houden. Als je wilt stoppen met opnemen, dan haal je je vinger weer van het scherm. De video moet minimaal 3 en maximaal 60 seconden duren.Het is niet mogelijk om video’s op te nemen of te plaatsen vanaf een computer.

 

Video bewerken en delen

Nadat je een filmpje hebt geüpload of hebt gemaakt, dan kun je filters toepassen en een onderschrift en locatie toevoegen. Na de opname klik je op Volgende. Je kunt nu kiezen uit de filters onderaan je scherm. Je krijgt dan een voorbeeld van hoe jouw filmpje eruit zal gaan zien met het gekozen filter. Kies een filter en klik weer op Volgende. Nu kun je de video gaan delen. Voordat je de video gaat delen kun je eerst nog controleren of je helemaal tevreden bent. Je kunt hiervoor op de afspeelknop klikken. Als je helemaal blij bent met je filmpje kun je kiezen hoe je deze wilt delen en tags voor personen en locaties meegeven.

 

Instagram Live

Een vrij nieuwe functie is Instagram Live. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een functie om live video uit te zenden. Deze functie ken je misschien al van Facebook. Om een live uitzending te starten klik je op ‘Mijn verhaal’ of op de camera. Nadat je hebt geklikt kun je naar links swipen. Zo kom je bij het live-gedeelte. Andere mensen zullen kunnen zien dat jij live bent en zelf kun je in de rechterbovenhoek zien hoeveel kijkers je hebt. Kijkers kunnen live commentaar geven.

 

Live-video opslaan

Tot nog maar kortgeleden was het niet mogelijk om live-video’s op te slaan en waren de filmpjes na het uitzenden niet meer beschikbaar. Nu is er een nieuwe functie voor de iPhone en Android apps. Je kunt na het opnemen en uitzenden op de knop Opslaan bovenin het scherm klikken. De video wordt dan lokaal opgeslagen op je telefoon. Je slaat alleen het filmpje op, niet de likes en commentaren. Online verdwijnen de video’s na uitzending wel nog steeds. Ze zijn niet meer terug te kijken voor anderen.

 

Video’s promoten op Instagram

Een Instagram video promoten kan snel en goedkoop. Hiervoor hoe je je niet te wenden tot Facebook of Instagram zelf. De promotie kan namelijk ook ergens anders én goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan Likes-Kopen.nl 

https://www.equiniti.nl/