Vetlog
Image default
Electronica en Computers

Verfrissen met een ventilator

Verfrissen met een ventilator

Wanneer de temperatuur stijgt, willen we natuurlijk het liefst wat extra verkoeling. Niet alleen wanneer we onderweg zijn, maar natuurlijk ook thuis in de woonkamer en ook in onze slaapkamer. Een ventilator biedt dan uitkomst. Maar wist jij dat een ventilator veel meer voordelen heeft dan alleen het blazen van koude lucht? Speciaal daarom hebben wij een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, die je kunnen doen helpen bij het maken van de uiteindelijke keuze of een ventilator ook voor jou geschikt is, ja of nee.

 

Je verbruikt minder energie

De kenmerken van een ventilator, is dat je lucht verplaatst. Dit kost natuurlijk in tegenstelling tot een airco vele malen minder veel energie, dan wanneer je lucht moet koelen. Ook heeft een ventilator als voordeel dat je heel doelgericht een bepaalde ruimte kunt doen laten afkoelen, waardoor er veel minder kracht hoeft te worden gebruikt. Dit maakt het, dat voor in een wat kleinere ruimte een ventilator vaak ontzettend veel voordelen heeft, ten opzichte van een airco. 

 

Frisse lucht

Vooral in een afgesloten ruimte, waar je met meerdere mensen zit, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht is. Wanneer dit niet het geval is, zal je dit namelijk snel genoeg merken. Je ogen worden droog en je begint sneller vermoeid te raken. Ook wel de welbekende middag dip genoemd door velen. Toch kun je er zelf ontzettend veel aan doen en kun je door middel van een Ventilator zorgen voor frisse en verse lucht in een ruimte.

 

Lekker fris

Er gaat natuurlijk niets boven een verfrissende wind, wanneer de temperatuur flink oploopt. Door te kiezen voor één van de aanbevolen ventilatoren van 5top, is dit geen enkel probleem meer. Zo kun je de ventilator namelijk gebruiken om frisse lucht door te ruimte te blazen, zodat het gevoelsmatig ineens een paar graden koeler lijkt.