Vetlog
Image default
Zakelijk

Hoe zit het precies met kredieten ? Lees deze handige tips voor geld lenen

Overweegt u een lening aan te vragen en vraagt u zich af waar u rekening mee moet houden? We hebben wat basisinformatie verzameld om u hierbij te helpen. Lees deze tips goed door als je druk bezig bent met het verzamelen van informatie over allerlei soorten vormen van geld lenen. Het is ook goed om te kijken naar wat voor lening je precies nodig hebt. Ben je op zoek naar een particuliere vorm of zoek je naar een manier om zakelijk geld te lenen? Kortom, er is nogal wat te leren, begin direct met het besturen van deze tips om een goede afweging te maken of lenen een slim idee is.

1. Informeer vooraf over de bank

Kijk goed naar de bank waar u een leningsovereenkomst wilt tekenen. Een goede eigenschap is bijvoorbeeld het lidmaatschap van de vereniging van banken, omdat deze banken bijzonder veel belang hechten aan verantwoorde kredietverlening.

2. Selecteer geschikte lening

Elke situatie is anders. Soms hebt u alleen een lening nodig voor een korte overbrugging (creditcard, kredietlijn), in andere gevallen gaat het om financiering op middellange tot lange termijn (lening op afbetaling, frametransactie). Als de lopende rekening meerdere maanden rood staat, is een lening op afbetaling vaak het goedkopere alternatief voor de Dispo.

3. Kijk niet alleen naar de rente

Natuurlijk is de hoeveelheid rente een essentieel criterium als u een lening wilt afsluiten. Het is echter ook belangrijk om gratis speciale terugbetalingen te ontvangen of de mogelijkheid om een pauze aan te vragen.

4. Maak een huishoudrekening

Om een overzicht van uw financiën te krijgen, noteert u uw maandelijks inkomen en uitgaven. Leg iets apart van het resterende bedrag als reserve voor noodgevallen. Nu kun je zien wat je beschikbaar hebt om een lening per maand terug te betalen.

5. Voeg leningen samen

Wie verschillende termijnen tegelijkertijd moet betalen, kan snel uit het oog verliezen. Daarom wordt aanbevolen om verschillende lopende leningen samen te vatten.

6. Verlaag de kredietrente

Hoewel banken geld willen verdienen, zijn ze niet geïnteresseerd in het verpesten van jou. Als de leenrente plotseling niet betaalt omdat bijvoorbeeld een familielid de baan heeft verloren, moet u onmiddellijk handelen. Wacht niet tot het kind volledig in de put valt, praat met uw bank. In de meeste gevallen kan een lagere kredietrente worden overeengekomen, die ook kan worden vastgesteld met een salaris. In een noodgeval kan een lening ook uren zijn en u dus een betalingstermijn garanderen. Het zal je niet sneller terugbetalen, maar het zal voorkomen dat je volledig overladen bent met schulden. 

 

7. Zorg er voor dat je meer inkomsten binnenkrijgt

Het is misschien niet wat u hier wilt lezen, maar degenen die niet genoeg inkomsten hebben, moeten voor meer zorgen. Dit betekent dat u mogelijk op zoek moet naar een parttime baan. Ook al is het moeilijk om twee taken tegelijk te hebben, op de lange termijn raak je sneller van je tegoed af. Vooral met kleinere leningen van postorderbedrijven of online winkels, is een tweede inkomen de beste manier om de vervelende termijnen zo snel mogelijk terug te betalen. 

https://spaarbuidel.nl