Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Verwarm duurzaam

Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Wacht dan vooral nog even met de aanschaf hiervan. Je kunt namelijk een goed alternatief in huis halen, welke ook nog eens heel milieubewust is. Het product waar ik het nu over heb, is de warmtepomp. Hiermee kun je op een (vrijwel) gasloze manier je huis verwarmen. Het gasloos verwarmen van je huis is uiteraard veel beter voor het milieu dan het verwarmen van je huis met gas. Naast dat je wat goeds doet voor het milieu, bespaar je op de lange termijn ook nog eens een hele boel geld. Voor verschillende situaties bestaan er verschillende pompen. Zorg er wel voor dat een erkend monteur hem voor je komt installeren.

 

De warmte pomp waar de meeste mensen voor gaan is de hybride warmtepomp. Deze is geschikt voor bijna iedere woonsituatie. Hij wordt geplaatst naast de huidige cv-ketel. Wanneer de warmtepomp het dan niet meer trekt, kan de cv-ketel het overnemen. Dit gebeurt echter maar zelden: alleen wanneer de temperatuur onder de vijf graden komt. Dit is natuurlijk geen situatie die vaak voorkomt. Zelfs in de winter blijft het vaak wel warmer dan vijf graden in huis. Af en toe wordt er dus nog wel wat gas gebruikt, maar zeker niet zoveel als wanneer je enkel een cv-ketel hebt. 

 

Daarbij heb je ook nog de combipomp. Deze komt na de vorige pomp ook erg veel voor. Waar de andere pomp zijn energie uit de lucht haalt, haalt deze het uit de grond. Dit is voor veel mensen een enorm struikelblok. Je moet namelijk maar net de ruimte hebben om zo’n pomp als deze te kunnen installeren. Voor nieuwe huizen is dit systeem echt ideaal. Hier is namelijk nog alle ruimte om het ondergrondse systeem te installeren. Kijk voor meer informatie over warmtepompen eens op de website van Techneco.