Vetlog
Image default
Aanbiedingen

Hoe positioneer je een achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera geeft de bestuurder zicht op een bepaald gebied rond een voertuig op een gebied welke de bestuurder normaal niet goed kan zien. Om de achteruitrijcamera goed te kunnen gebruiken, moet hij goed gepositioneerd zijn. Maar niet iedereen weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dit artikel helpt bij het positioneren van je achteruitrijcamera.

 

Wat van grote invloed is op de positionering van de camera, is het soort voertuig waar je deze op moet zetten. Een achteruitrijcamera installeren is op zich goed te doen voor iedereen. De ideale positie voor een achteruitrijcamera, is zo hoog mogelijk. Op deze manier is er namelijk een zo groot mogelijk gebied te zien. De meeste camera’s kan je nog afstellen nadat je deze hebt geïnstalleerd, je kunt dus dan nog bepalen of je vind dat je genoeg zicht hebt. 

 

Sommige voertuigen bieden niet genoeg mogelijkheden om de achteruitrijcamera op de juiste manier te positioneren. Wanneer dit het geval is, kan een ander soort camera de oplossing bieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een oogbalcamera. De oogbalcamera kun je op een klein en oneven oppervlak monteren. Een goed voorbeeld hiervan is de hoek van een voertuig. Een tweede alternatief, is een camera met een extra grote kijkhoek. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de camera alleen maar laag kunt monteren. Dankzij de grote kijkhoek heb je dan toch nog de mogelijkheid om een groot gebied rondom de auto te kunnen zien. 

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de camera aan de binnenkant van het voertuig geplaatst moet worden. Je kan dan gaan voor een normale achteruitrijcamera, maar er zijn andere camera’s die hier misschien meer geschikt voor zijn. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een dome-camera. Deze camera monteer je aan het plafond en vervolgens positioneer je de lens ten opzichte van het bracket. Dit werkt hetzelfde als bij een oogbalcamera.