Vetlog
Image default
Bedrijven

Side hustle starten? Pas dan deze gouden tips toe!

Heb jij het momenteel ook gehad bij je huidige werkgever en heb je behoefte om iets voor je zelf te beginnen? Of wil je naast je huidige baan een leuk bedragje erbij verdienen? Dan raden we je aan om een side hustle te starten! Alleen een extra bijverdienste opzetten is niet zomaar iets. Gelukkig zijn wij voor je aan de slag gegaan en hebben een aantal gouden tips in dit artikel beschreven die jou helpen bij het starten van een side hustle! 

Wat zijn je kwaliteiten? 

Het allereerste wat van groot belang is bij het starten van een side hustle, is erachter komen wat je kwaliteiten zijn. Wanneer jij bewust bent van je competenties wordt het alleen maar makkelijker om deze vaardigheden mee te nemen in je toekomstige werkveld. Zelfreflectie is dus erg belangrijk. Wij raden je daarom aan een sterkte, zwakte, kansen en bedreigingen analyse van jezelf te doen. Pas ook de vijf-W openvragen toe om nog dieper op de materie in te gaan. Denk aan: wie, wat, waar, waarom, welke enzovoort! Tip! Vraag ook rond in je omgeving hoe vrienden, familieleden en klasgenoten naar jou kijken. Dit zal je helpen blinde vlekken in kaart te brengen of juist karaktereigenschappen die je nooit van jezelf wist! 

Spot kansen  

Nu je weet wat je kwaliteiten zijn en aspecten waar je nog in moet groeien is het belangrijk je perspectief zo breed mogelijk op te stellen en kansen te spotten. Wellicht merk je wel dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een bepaald type product of dienst waar jij net goed in bent. Denk aan een schoonmaakservice, personal training geven, huiswerkbegeleiding in een vak die je geweldig vindt of wellicht vinden mensen jouw zelfgemaakte sambal om te smullen en wil je dit gaan verkopen via een webshop. 

Hoe groot is je netwerk? 

Naast je persoonlijke kwaliteiten en kansen die je hebt gespot is een sterk netwerk hebben ook erg belangrijk. Het is logisch dat je niet alles zelf kunt. Denk aan het bouwen van een website of het laten maken van een e-commerce webshop. Dan is het handig om in je netwerk langs te gaan om te kijken wie je hier gespecialiseerd in is. 

Van idee naar actie! 

Tot slot is het tijd om van je ideeën, kennis over je persoonlijke kwaliteiten en netwerk over te gaan naar actie. Denk aan het rond bellen van bedrijven waar je mee wil samenwerken of het benaderen van klanten.