Vetlog
Image default
Eten en drinken

Ik slik nu rode rijst gist

Drukke tijden voor iedereen, en voor mij was regelmatig en gevarieerd eten het laatste jaar ook geen optie. Als gevolg daarvan begon mijn cholesterol te stijgen, maar nog niet in die mate dat ik aan de medicatie moest – nog niet! Dus ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke remedie, en al snel stuitte ik op rode rijst gist. Het wordt in het Oosten al lang geroemd om zijn krachtige medicinale eigenschappen, en sinds kort is het ook hier bekend. Gist van rode rijst is een van de weinige natuurlijke supplementen die actieve ingrediënten bevat die bijna identiek zijn aan die in voorgeschreven medicijnen. Bovendien gaan de voordelen van rode rijstgist verder dan het verlagen van het cholesterolgehalte.

Hoe helpt rode rijst gist?

Hartziekten zijn een ernstige aandoening die miljoenen mensen treft en naar schatting verantwoordelijk is voor 31,5% van alle sterfgevallen wereldwijd. Een hoog cholesterolgehalte – een van de belangrijkste risicofactoren voor hartaandoeningen – kan leiden tot vernauwing en verstijving van de slagaders, wat leidt tot een verhoogd risico op een hartaanval en beroerte. Rode gist rijst is een gefermenteerde rijst die de verbinding monacoline K bevat – hetzelfde actieve ingrediënt dat wordt aangetroffen in voorgeschreven cholesterolverlagende geneesmiddelen zoals lovastatine. Het zou ook minder nadelige bijwerkingen kunnen hebben dan voorgeschreven medicijnen die worden gebruikt om hoog cholesterol te behandelen.

Dit is dus het kosteneffectieve alternatief voor dure medicijnen dat mij helpt mijn cholesterol te verlagen en mijn hart gezond te houden! Maar er is meer: onderzoek heeft ook andere gunstige effecten van rode rijstgist aangetoond, variërend van verminderde groei van kankercellen tot verbeterde bloedsuiker- en insulinespiegels. Je wordt gebruikt het overigens voor het kleuren van een breed scala aan voedselproducten, puur smaakt het te bitter.

Natuurlijk moet je het wel bij een betrouwbare leverancier kopen, de gist mag immers niet te veel monacoline K bevatten. Ik koop mijn gist op startercultures.eu, dé Europese webwinkel die gespecialiseerd is in fermentatie en doe-het-zelf kazen, worsten en vleeswaren – deze laatste artikelen waren trouwens precies de reden waardoor mijn cholesterol steeg. Het is je one stop shop!