Vetlog
Image default
Vervoer en transport

De verhuischecklist die bij uw verhuizing niet mag ontbreken!

Bij het verhuizen kunnen er veel dingen vergeten worden. Om ervoor te zorgen dat de verhuizing zo volledig mogelijk verloopt heeft Van Gastel Verhuizingen een checklist opgesteld om zo fijn mogelijk te verhuizen. Hieronder hebben wij een aantal punten van de checklist met u gedeeld!

Check 1: Welke basis moet gebeuren?

Het verhuizen is veel meer dan alleen dozen inpakken en wegwezen. Er moeten eerst van allerlei dingen geregeld worden. Dit zijn dingen voor het huis, zoals het informeren naar huisvuil, afvalpas of hondenbelasting, gas, water en licht regelen, parkeervergunning omzetten, sleutels laten bijmaken en schoonmaken. Maar ook dingen voor uw persoonlijke situatie, zoals het zoeken van een nieuwe school, eten en drinken regelen voor de verhuisdag, vrije dagen opnemen, oppas regelen voor eventuele huisdieren of kinderen en belangrijke papieren apart houden. Tot slot zijn er ook checks voor het oude huis, zoals het op tijd inpakken, koelkast en vriezer leeghalen, meubels uit elkaar halen en kamers controleren op vergeten spullen.

Check 2: Doorgeven van de verhuizing?

Er zijn meer mensen die geïnformeerd moeten worden van de verhuizing dan u waarschijnlijk denkt. Vanzelfsprekend zijn vrienden, familie en werkgevers. Heeft u echter ook gedacht aan de tandarts, school, belastingdienst, spaarprogramma’s, verzekeringen, gasbedrijf, waterbedrijf en internet?

Check 3: Welke dingen voor het nieuwe huis?

Tot slot gaat u uiteraard in een nieuw huis wonen. Ook hiervoor moeten vaak dingen geregeld worden. Er kan een splitsing gemaakt worden in huizen die verbouwd moeten worden of huizen waar u direct intrekt. Check voorbeelden van het eerste zijn offertes van aannemers bekijken, het aantal stopcontacten, hoogte en breedte van de ramen, moet er gestuct worden en is er een schilder nodig. Voor het gelijk intrekken zijn dingen als het plaatsen van de elektronische apparatuur, de cv-ketel bekijken, huisregels bekijken, schoorsteenvegen en de meterkast controleren belangrijk. 

In dit blog is een enkeling tips van de lange door Van Gastel Verhuizingen opgestelde checklist te lezen. Wilt u meer tips? Kijk op onze website of neem contact met ons op. Bent u van plan binnenkort te verhuizen en kan u hulp met bovenstaande checks gebruiken? Verhuisbedrijf Bergen op Zoom en verhuisbedrijf Etten-Leur staat voor u klaar! Vraag eenvoudig een offerte aan of neem contact met ons op!

https://www.vangastelverhuizingen.nl/