Vetlog
Image default
Vervoer en transport

Welke taxi’s kun je vanaf Schiphol nemen?

Wanneer je op Schiphol aankomt nadat je een lange vlucht gehad hebt, is het fijn om gemakkelijk naar je volgende bestemming te geraken en niet moeilijk te hoeven doen. Een taxi is dan ook een heerlijke manier om je te laten vervoeren nadat je uitgeput het vliegtuig uitkomt. Een taxi schiphol nemen is heel makkelijk. Je hebt de keuze uit verschillende soorten taxi’s. Lees er hier meer over!

Een standaard taxi

Voor een standaard taxi hoef je niets te plannen of te reserveren. Wanneer je jouw vliegtuig uitstapt en aankomt bij de arrivals, zul je de borden zien hangen waarop staat aangegeven waar de taxistandplaats is. Op Schiphol is er geen sprake van taxichauffeurs die je proberen een taxirit aan te smeren, en wanneer dit toch gebeurt weet je dat het geen betrouwbare taxi is. De geregistreerde taxibedrijven staan te wachten op de officiële standplaats, mogen geen klanten weigeren en accepteren alle soorten betaalkaarten. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt, doordat er een computer voorin is geplaatst die de kilometers en de tijd netjes bijhoudt.

Samen met een groep

Wanneer je met meerdere personen bent, is het comfortabeler om in een bus te reizen. In de Schiphol Travel Taxi’s passen tot acht personen, en kunnen alle passagiers gewoon afzetten op hun plek van bestemming. Je kunt zo een taxi dus ook delen met andere reizigers die ergens anders heen moeten dan jij. De rit is daardoor wel minder direct en kan langer duren. De busjes rijden de hele dag en nacht door en kunnen je niet alleen wegbrengen van Schiphol, maar ook ophalen en je naar het vliegveld toebrengen. Houd dan dus wel rekening met het feit dat je reistijd iets langer kan zijn, vanwege de andere passagiers die moeten worden opgehaald of afgezet.

Reizen met luxe

De meest luxe taxi die je kunt nemen vanaf Schiphol is de business taxi. Deze taxi is bij lange na het meest comfortabel van de taxi’s. De auto’s zijn een stuk luxer dan die van de standaard taxi’s en de chauffeurs zijn professioneler. Deze taxi’s moet je wel van te voren reserveren om er gebruik van te kunnen maken. Dit kan je simpelweg online doen.