Vetlog
Image default
Kinderen

Wandelen en fietsen: gezonde opties

Wandelen en fietsen: gezonde opties

Lopen en fietsen van en naar school zijn beide gezonde opties. Het overslaan van het afzetverkeer bij school ten gunste van actievere manieren om naar school te gaan, kan kinderen helpen om de voorgeschreven 60 minuten dagelijkse fysieke activiteit te krijgen. Voettochten kunnen ook helpen de vervuiling te verminderen, die ademhalingsmoeilijkheden bij jongeren kan veroorzaken en buurten gastvrijer kan maken. Hinder je kinderen dus om samen met jou of hun vriendjes van en naar school te lopen. Je kunt ook een ​​kinderfiets kopen en ze leren fietsen, zodat ze niet meer met de auto heen en weer hoeven en vast komen te zitten in het verkeer.

Naar school lopen

Kinderen zijn meestal klaar om zonder een volwassene naar school te gaan rond de leeftijd van 10 jaar. Jongere kinderen zijn impulsiever en minder voorzichtig in de buurt van het verkeer en hebben vaak een beperkt begrip van andere mogelijke gevaren. Je kunt je kinderen dus beter eerst kennis laten maken met de buurt. Leer ze over verkeersborden en straatnaamborden en routebeschrijvingen. Modelleer ook goed oversteek gedrag door met hen van en naar school te lopen. Houd de hand van je kind vast bij het oversteken van de straat en volg alle verkeersbeperkingen. Het is ook een geweldige tijd voor jou en je kinderen om een ​​band op te bouwen en te praten. Je kunt met ze praten over willekeurige dingen zoals tassen. Ze zijn misschien geïnteresseerd in een shabbies tas of andere soorten tassen. Zo komen jullie dichter tot elkaar.

Fietsen naar school

Fietsen van en naar school is ook een geweldige optie. Jongeren kunnen op de fiets naar school als ze er al klaar voor zijn. Onthoud dat kinderen eerst moeten leren veilige voetgangers te zijn voordat ze veilige fietsers worden. Leer ze de wetten van de weg als ze klaar zijn om te rijden. Hieronder vallen de basisregels op de weg die ook gelden voor steppen en andere niet-gemotoriseerde voertuigen. Vergeet niet om ze ook een helm te laten dragen voor hun veiligheid. Zorg ervoor dat je kind ook voor de eerste schooldag het fietspad naar school aan kan. Begeleid hen als ze nog steeds moeite hebben met het vinden van de juiste routes totdat ze volledig voorbereid en zelfstandig de weg op kunnen. Kinderen mogen alleen overdag fietsen. Laat ze zich in witte of felle kleuren kleden om de zichtbaarheid te maximaliseren. Herinner ze eraan om tijdens het rijden niet te eten of hun telefoons en sms’jes te gebruiken om afleiding te voorkomen. Herinner hen eraan om gefocust te blijven en zich niet door zoveel dingen te laten afleiden. Bereid extra kleding voor om te dragen, want rijden kan ze zweterig maken. Geef ook water mee om hun dorst te lessen, veroorzaakt door het fietsen. Stop het in hun rugzak of een aparte tas zoals een kleine strandtas als het niet meer in hun tas past.

Dingen die het waard zijn om in gedachten te houden

Lopen en fietsen naar school houdt kinderen gelukkig en gezond. Dit kan ook hun gemeenschappen gelukkig houden. Ouders kunnen buurt programma’s ondersteunen en aanmoedigen met tools van organisaties zoals veilige routes naar school. Walkability-checklists kunnen worden gebruikt om je gemeenschap te beoordelen, evenals nationale activiteiten zoals de fiets-naar-schooldag in de lente en de wandel-naar-schooldag in de herfst.