Vetlog
Image default
Vakantie

Kindercamping Kroatie – Fun voor het hele gezin

Kinderen zijn gek op Kroatië. Voor hen is het een bijna oneindige kuststrook. Vol met piraten strandjes en honderden schateilanden. De meren van Plitvice zijn voor de kids een avontuur en kinderogen worden groot in de grotten van Barac. En in Dubrovnik wanen de kleintjes zich terug in de tijden dat ridders leefden. Prizba is een snorkelparadijs en kinderharten zijn snel veroverd in een natuur die blauwe zee biedt en groene verstop natuur. Vanaf een kindercamping Kroatie ben je zo bij leuke kinder bestemmingen.

Speel- en pretparken

Het schiereiland Istrië, zo’n 1400 km van Nederland, is een zon-zee-en-zand paradijs voor de kleintjes. En vanaf de camping rijd je zo naar kindvriendelijke kijk- en doe-dingen. In Porec, Rovinj en Pula vind je aquaria. Porec heeft daarnaast een leuk Dinopark, verrijkt met attracties voor de jongsten. Ontzettend populair is het grootste waterpark van Kroatië: Aquacolors (Porec). Goed voor uren spetteren, spatten en glijden. Een alternatief is Aquapark Istralandia in Brtonigla. Je kinderen kunnen ook zwevend door Kroatië want bij de grot van Pazin zijn twee ziplines gespannen. De jongste kinderen worden begeleid door een instructeur. Nog meer avontuur met klim- en zip parcoursen is te vinden in Glavani Park; al eens over een touw gefietst?

Speelvreugde op een kindercamping Kroatie

Kindvriendelijke campings genoeg ook op het schiereiland Istrië. Heerlijke plekjes met zwemparadijzen, paardrijmogelijkheden en beachvolleybal. Tal van campings verhuren kano’s, waterfietsen of zeilbootjes. Ook kunnen kinderen op campings soms karten of minigolf spelen. Animatieteams zorgen ervoor dat je kids de hele dag in de watten worden gelegd. Overigens niet alleen in Istrië, overal zijn kindvriendelijke bestemmingen in Kroatië te vinden. Dat komt natuurlijk vooral omdat Kroatië merendeels één grote kustlijn is.

Campings waar kinderen zich thuis voelen

Wie kleine kinderen meeneemt op vakantie, is wel het beste af bij een zandstrand en ondiep water zodat de kids veilig kunnen spelen. Voor de eigen gemoedsrust is het ook fijn dat de afstand tussen camping en strand makkelijk en vlot te belopen is. Want met kinderen sjouw je heel wat strandspullen mee. De kleintjes hebben ook geen baat bij discotheken of bars die voor hen vaak te lawaaiig zijn, dus ga niet kamperen op een echte jongerencamping. Check ook of de camping voldoende verhuurmogelijkheden heeft. En of er activiteiten worden gehouden. Een animatieprogramma voor kinderen is een dikke plus. Enkele gebieden waar je goed met kinderen terecht kunt zijn de Makarska Rivièra, het eiland Brac, Omis met een perfect kinderstrand, het eiland Ciovo en Medulin. Bij Medulin vind je behalve een fraai zandstrand ook diverse speeltuinen en zomeractiviteiten.

Kindercamping Kroatie – ook voor de allerkleinsten

Zoek ook eens naar een kindercamping Kroatie bij Baska op het eiland Krk. Kinderen zijn dol op het strand hier en de gezellige boulevard biedt lekkere hapjes. Het eiland Rab is zeer kindvriendelijk qua stranden. Lumbarda op het eiland Korcula biedt de juiste bodem om zandkastelen te scheppen. Als je kinderen nog erg klein zijn, hoef je eigenlijk bijna niet van de camping Kroatie af. Dan is het zaak gezinscampings te kiezen waar op het eigen terrein veel te doen valt. De kleintjes genieten dan in pierenbadjes en veilige speeltuintjes. Ze kunnen al hun energie kwijt op fietsjes of kijken naar leuke shows die animatieteams verzorgen.