Vetlog
Image default
Vakantie

Rondreis Thailand maken? Lees onze handige tips en trucs

Thailand is het land van de vrije mensen en dat merk je ook wel als je in het land bent. Er is bijna geen land ter wereld waarin de contrasten zo groot zijn als in Thailand. Je vindt hier prachtige landschappen. Terwijl je in het noorden bergachtige gebieden kunt ontdekken vind je in het midden van Thailand meer vlakke gebieden die door brede rivieren worden doorkruist. Daaronder de Chao Phraya waar de bruisende stad Bangkok aan ligt. Nog zo’n locatie in Thailand waar het immens mooi is, maar waar ook duistere kanten aan kleeft. Saai is een rondreis Thailand in ieder geval niet en in onze blog geven we handige tips en trucs over een bezoek aan het land op het continent van Azië.

Bezoek de bruisende stad Bangkok

Bangkok is een stad waar het nooit saai is, op welk tijdstip je ook naar buiten gaat. En waar armoede en rijkdom hand in hand gaan. Het ene moment loop je door de mooiste straten en op het andere moment zie je het tegenovergestelde daarvan. Maar in Bangkok zul je in elk geval nooit vervelen. Van het uitgaansleven tot de marktjes en street food stands; er is altijd iets te doen. En met een uitgestippelde vakantie weet je zeker dat je met de mooiste locaties te maken krijgt. En je bent er ook zelf bij als je zelf een rondreis Thailand samenstelt.

Rondreis Thailand; bewonder de wonderschone natuur

Thailand heeft prachtige natuurgebieden waar het heerlijk vertoeven is. Vooral in het noorden vind je mooie gebieden waar je kunt genieten van heuvelachtige landschappen, de mooiste bergen en wilde dieren. In het midden van het land is het meer vlak, maar niet minder mooi. Ideaal voor lange wandel- of fietstochten. Ondanks dat liggen de belangrijkste bezienswaardigheden redelijk verspreid en is het huren van een auto geen overbodige luxueuze. Met als fijne bijkomstigheid dat je kunt gaan en staan waar je wil.

De nachtmarkt in Chiang Mai

Chiang Mai is veel kleiner dan Bangkok, maar ondanks dat de tweede stad van Thailand en de hoofdstad van het noorden. De stad ligt tussen de bergen en is omringd door wonderschoon natuurgebied. De stad is dus ook een ideaal vertrekpunt als je de ongerepte natuur van Thailand wil verkennen. In de nacht is het zeker de moeite waard om de nachtmarkt in Chiang Mai te bezoeken. Wat een onvergetelijke en vooral gezellige ervaring is. Zeker gezien het feit dat iedereen gastvrij is en het naar je zin willen maken.

Bezoek tijdens je rondreis in Thailand de bounty-eilanden

Voor de kust van Thailand vind je de bounty-eilanden. Weer een compleet andere wereld als je dat vergelijkt met het drukke stadsleven van Bangkok en hier vind je talloze dorpjes, lang uitgerekte stranden en helderblauw water. Op de eilanden kun je ook prima snorkelen en duiken en de onderwaterwerelden zijn net zo bijzonder als dat ze mooi zijn. Zelfs beginnende snorkelaars kunnen hier prima terecht. Na alle inspanningen kun je even bijkomen op het strand of bij een gezellig café. De bounty-eilanden mogen dus zeker niet op je lijstje ontbreken als je een rondreis Thailand maakt.

Klik hier voor meer informatie.