Vetlog
Image default
Vakantie

Verbazingwekkende activiteiten om te doen tijdens jouw vakantie in Madrid!

Madrid, het centrum en de hoofdstad van Spanje, is een perfecte mix tussen klassiek en modern. Aan de ene kant heb je ultramoderne musea die kunnen wedijveren met eender welke topmusea in Europa, en aan de andere kant is de stad gevuld met historische bezienswaardigheden.

Samen met de culturele instituten en educatieve centra, is de stad ook boordevol leven en grandeur die getoond wordt in het flamenco dansen en de exotische Spaanse keuken. Dit is een plek met zoveel levenslust en ijver dat je nooit een saai moment kan hebben bij een bezoek aan Madrid.

Wij hebben de taak om te reizen in Madrid gemakkelijker gemaakt voor jou door het selecteren van de beste activiteiten die je kan doen in Madrid. De beste manier om al die activiteiten te doen, is door een auto te huren en het leven van de lokale bevolking van dichtbij te bekijken. Begeleide rondreizen zijn prima en leuk, maar er gaat niets boven de hands-on ervaring van het rondreizen in je eentje! Waar kan je de gewenste goedkope huurauto krijgen, zelfs deze taak wordt vergemakkelijkt door online autoverhuur. Kijk op autospanje.nl om het door jouw gewenste voertuig te reserveren. Zodra je een auto hebt geboekt, kunnen we eens kijken naar de lijst met activiteiten:

Ontdek het Koninklijk Paleis!

Dit architectonische wonder is gebouwd uit graniet en Spaanse kalksteen, het is niet langer de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Maar het is wel de plaats van ceremoniële evenementen vol met rijke Spaanse geschiedenis, kunst en unieke meubelstukken. Terwijl je daar bent, mag je zeker de Hall of Columns en de Royal Armory niet overslaan.

Bekijk de Street Art van Madrid!

In Madrid worden verschillende straatkunstfestivals gehouden, waaronder de beroemde Uvanity Art, CALLE Lavapiés en Pinta Malasaña. Hierdoor zijn de kunstuitingen in de straten van Madrid adembenemend en vol betekenis. Als je een kunstliefhebber bent, dan is dit een must-do voor jou.

Bereid en eet de beroemde Tapas van Madrid

Sommige lokale eetgelegenheden in Madrid bieden je een kookcursus aan. In deze les krijg je alle praktische ervaring mee, van het kopen van alle ingrediënten op de markten van Madrid tot het koken en eten van een gerecht zoals de verrukkelijke tapas of tortilla`s van Spanje.

Neem een les in flamenco dansen

Deze kleurrijke, ingewikkelde en elegante dansvorm van Spanje heeft overal ter wereld zijn sporen nagelaten. Het is één van de specialiteiten van Spanje, dus waarom zou je niet deelnemen aan een dansles tijdens je bezoek in Spanje? En je leert om je voeten te tikken en je lichaam te bewegen op Spaanse muziek.

Dwaal rond in het Santiago Bernabeu Stadion

Hoe kan je nu Madrid bezoeken zonder een kijkje te nemen op de thuisbasis van Read Madrid C.F.? Er hebben veel historische voetbalwedstrijden plaatsgevonden in het Bernabeu Stadion en het kan tot 81000 toeschouwers per keer herbergen. En je kan ook een kijkje nemen in de VIP-box en de kleedkamer van het team. Andere goede opties zijn een bezoek aan het Reina Sofia Museum en het Teatro Royal. En terwijl je op weg bent naar deze beroemde locaties in de Autospains huurauto, vergeet dat niet om de buitengewone architectuur van Madrid te bewonderen.

https://www.autospanje.nl