Vetlog
Image default
Dienstverlening

Mijn groepenkast uitbreiden of vervangen?

Nadat de stroom is binnengekomen in de meterkast wordt de stroom door gevoerd naar de groepenkast. De groepenkast zorgt er hier namelijk voor dat alle groepen achter de groepenkast genoeg stroom hebben om apparaten achter de groepen te kunnen voorzien van stroom. Jaarlijks komen er in huishoudens wel wat extra apparaten bij en ook deze apparaten gebruiken stroom. Het probleem is dat de groepenkast maar een maximale hoeveelheid stroom kan leveren voordat de groepenkast overbelast raakt. Sluit je dus veel apparaten aan in de keuken dan kan er wel eens overbelasting van de groepenkast optreden. Kun je dan beter je groepenkast uitbreiden of juist laten vervangen?

Uitbreiden

Groepenkast uitbreiden of vervangen?

Een groepenkast is uit te breiden, dit kan je simpel laten doen als je maar één of twee groepen nodig hebt. Na het uitbreiden van je groepenkast kan je extra apparaten aansluiten en hier ook gebruik van maken zonder last te krijgen van overbelasting. Een groepenkast kan wel maar een maximale hoeveelheid aan groepen aangesloten hebben op de groepenkast. Doe hier onderzoek naar en eventueel moet je dan je groepenkast vervangen. Het uitbreiden of vervangen van je groepenkast is dus noodzakelijk om je overbelasting op te lossen en stroomstoringen te voorkomen.

Laat je werkzaamheden uitvoeren door een gespecialiseerde elektricien

Zelf een groepenkast uitbreiden of vervangen is natuurlijk altijd mogelijk. Wel raden elektriciens aan om werkzaamheden aan de elektrische installatie uit handen te geven aan gespecialiseerde elektriciens. De gespecialiseerde elektriciens kunnen eenvoudig maar deskundig en snel alle werkzaamheden voor je uitvoeren, dus ook een groepenkast uitbreiden of vervangen. Elektriciens maken niet de fouten die beginners wel maken. Beginners maken vaak fouten als schade aan elektra veroorzaken of kabels verkeerd aansluiten. Dit kan allemaal zorgen voor stroomstoringen en eventueel ook brand.

 

Gerelateerde artikelen

Bij deze autogarage in Helmond kunt u rekenen op kennis en ervaring

Door EKH je portaalkranen laten keuren is een slimme optie

Heeft u een evenement in Wageningen gepland? Kies voor een fraaie locatie!