Vetlog
Image default
Dienstverlening

traineeship overheid

Een aanstelling bij de overheid, het is iets voor veel starters om van te dromen. Toch is het zeker een reële optie om gelijk bij de overheid te werken na de studie. Hoe dit kan en wat u hiervoor moet doen? Dat is vrij eenvoudig. Start met een traineeship overheid en begin aan uw carrière bij een overheidsinstelling. Lees gauw verder hoe dit precies werkt en hoe u kunt beginnen.

 

Voor wie is een traineeship overheid ontwikkeld?

Allereerst is het belangrijk om te weten of u in aanmerking komt voor deze unieke traineeship. Omdat er zoveel verschillende arbeidstaken worden verricht bij de overheid, is de kans groter dan u wellicht denkt dat u in aanmerking kunt komen. De traineeships zijn er voor jonge hoogopgeleiden met een afgeronde HBO of WO studie. Is de richting die u hebt gestudeerd voldoende voor een overheidsfunctie? Doe online de test en kijk of u in aanmerking komt. Of u nu Communicatie, Economie of Management hebt gestudeerd, de kans is groot dat de overheid u kan gebruiken en dat u kunt starten met een traineeship.

 

Wat houdt de traineeship overheid in?

Wat kunt u verwachten, wanneer u start met een traineeship? Dit traject bestaat uit twee delen, een praktisch deel en een theoretisch deel. U wordt direct in het diepe gegooid en kunt direct voor het praktische gedeelte aan de slag bij de overheid. U werkt hier dan niet als stagiair, maar vervuld direct een functie die bij uw opleidingsachtergrond past. Zo kunt u dus gelijk al aan de slag als Planner, Communicatie adviseur of Economisch specialist. Daarnaast zult u gedurende het traject ook theorie volgen. Deze theorie stoomt u klaar om na de traineeship als volwaardig medewerker van de overheid aan de slag te kunnen. Deze traineeships duren twee jaar en na deze twee jaar, kunt u gelijk aan de slag bij de overheid. U krijgt tijdens deze twee jaar een vergoeding voor al uw arbeidstaken conform het salaris van een trainee.

 

Hoe beginnen?

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren en kunt u niet wachten om aan de slag te gaan bij de overheid? Vul dan online het contactformulier in om u aan te melden voor een traineeship overheid. Er zal contact met u worden opgenomen over waar en wanneer u kunt beginnen.

Start ook goed aan uw carrière en maak gebruik van deze springplank voor een succesvolle carrière bij de overheid. Een traineeship is de beste manier om gelijk na de studie aan de slag te kunnen. Het staat goed op het CV en kan veel deuren openen.