Vetlog
Image default
Onderwijs

Een kettlebell cursus volgen als personal trainer: uitdagend en leerzaam!

Meestal kom je als personal trainer in de sportschool in aanraking met weerstandstraining met gewichten. Dit kunnen dumbells, barbells of machines zijn. Maar hiernaast heb je ook nog de kettlebell. Deze zijn in vele sportscholen te vinden, maar worden vaak overgeslagen door zowel trainer als trainee. Zonde! Want die zijn juist effectief voor gewichtsverlies en de ontwikkeling van spiermassa. Hieronder vertellen we meer over de kettlebell en ook over de kettlebell cursus die je kan volgen als personal trainer.

De kettlebell cursus is interactief en interessant voor alle soorten trainers

Wanneer je deel gaat nemen aan deze kettlebell cursus leer je genoeg over verschillende soorten mogelijke trainingen, het gebruik van de kettlebells in en buiten de sportschool en alle beschikbare oefeningen/technieken voor cliënten. De cursus stopt echter niet bij de theorie. Alle besproken theorie wordt ook gelijk in de praktijk gebracht samen met de praktijk docenten die veel ervaring hebben met het trainen met kettlebells. Aan het einde van de praktijk en theorielessen komt vaak een eindexamen. Hierna ben je gecertificeerd kettlebell trainer en weet je precies hoe je met dit gewicht de cliënt kan ondersteunen.

Een diverse inhoud die zorgt voor voldoende ontwikkeling van kennis en vaardigheid voor jou als trainer

Dan wordt nu de inhoud van de cursus besproken. Je leert onder andere om je eigen vaardigheden met de kettlebell te ontwikkelen. Hiervoor worden alle belangrijke Kettlebell technieken besproken en behandelt. Er zijn vele soorten oefeningen die allemaal ook worden doorgenomen. Daarnaast komen onderwerpen als veiligheid, trainingsschema’s ontwikkelen en duo-trainingen voor tijdens de cursus. Als laatste volgt een kort gedeeld over de verschillende organisatievormen van trainingen. De cursus duurt meestal maar 2 dagen overigens, maar alle verschillende inhoud krijgt desondanks genoeg aandacht.

Kettlebell cursus

Voor wie is de cursus over kettlebells bedoeld?

De cursus is meestal speciaal ontworpen voor mensen met affiniteit met sport en beweging zoals eigenlijk ieder type personal trainer of fitness instructeur. Tijdens de cursus komen praktijklessen en daarnaast ook een gedeelte theorie aan bod. De nadruk blijft echter liggen op de praktijk. De personal trainer die dus vooral praktijkgericht aan de slag gaat, gaat na verwachting de cursus dan ook het leukst vinden en leert er het meeste van. Maar uiteraard kan iedereen aansluiting vinden die interesse heeft in trainingen geven met de kettlebell.

Meer en meer interesse in kettlebell cursussen en workouts

Steeds meer personal trainers kiezen voor cursussen zoals deze om hun kennis over verschillende soorten trainingen te verbreden. Ook vragen sportschool bezoekers vaker en vaker om hulp en ondersteuning als ze beginnen met het trainen met dit soort gewicht. Het heeft dus zeker een meerwaarde om de cursus te volgen. Wanneer een kettlebell verkeerd gebruikt wordt ontstaan vaak blessures. De technieken zijn meestal moeilijker aan te leren dan bijvoorbeeld het gebruik van machines. Desondanks wordt de kettlebell workout steeds vaker gekozen door cliënten vanwege de afwisseling. Als gecertificeerd kettlebell trainer zorg je er met de cursus voor dat je vroegtijdig inspeelt op de steeds grotere vraag ernaar.