Vetlog
Image default
Winkelen

Waarom elk grafisch bedrijf voor een 3D printer moet kiezen

Met 3D print technologie worden verschillende producten geproduceerd en verspreid. De technologie verandert rap en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen innoveren en vooruitgang boeken. Dit artikel zal je vertellen wat een 3D printer is en waarom elk grafisch bedrijf er een moet gebruiken.

Wat is een 3D printer?

Een 3D printer is een apparaat dat objecten kan printen door verschillende lagen materiaal langs elkaar af te drukken. Er worden veel verschillende materialen gebruikt, zoals plastic, metalen, textiel, kunststoffen en anderen. Het apparaat gebruikt 3D-geometrische informatie die ingevoerd wordt, om objecten naar wens te creëren. Door 3D-ontwerpen te maken stelt het bedrijf zich in staat om veel aspecten van de productontwikkelingseisen te vervullen, waaronder vormvrijheid, gedetailleerde bewerkingen, gegoten delen en de productie van kleine series.

Waarom moet een grafisch bedrijf voor een 3D printer kiezen?

Hieronder vind je 5 redenen waarom een grafisch bedrijf voor een 3D printer moet kiezen:

1. Verlaagd productontwikkelingsproces

Het 3D printen vermindert het productontwikkelingsproces. Hierdoor kunnen hoogwaardige producten worden ontwikkeld met minimale tijd, beperkte grondstoffen en een minimale investering in het productieproces.

2. Grotere Nauwkeurigheid

3D printing maakt het mogelijk om een hoge nauwkeurigheid te ontwikkelen. Elk product wordt gecreëerd met precies de juiste afmetingen, zonder dat er naar de productfabricage hoeft te worden gekeken.

3. Kleinere productie druk

Door 3D-printing te gebruiken, zorgen bedrijven ervoor dat zij hun productie met minimale druk kunnen uitvoeren. Hierdoor hoeven zij zich minder druk te maken over extra kosten voor het verwerken van producten.

4. Creativiteit

3D printing geeft bedrijven de mogelijkheid om creatief te zijn met hun ontwerpen. Ze kunnen buiten de kaders creativiteit uitdrukken en unieke producten ontwerpen die passen bij hun merk.

5. Verminderde afval

Het gebruik van 3D-printing vermindert ook het afval. Er zijn minder grondstoffen nodig om hetzelfde product te vervaardigen in vergelijking met traditionele productieprocessen.

Conclusie

3D printing is een krachtige tool voor grafische bedrijven die hun productontwikkelingskosten willen verminderen, ervoor willen zorgen dat de producten nauwkeurig en met een kleine productiedruk worden gemaakt, en hun producten een unieke touch willen geven. Als je meer wilt weten over 3D printers, bekijk dan eens onze Top 10 3D Printer om de juiste voor jouw te vinden.