Vetlog
Image default
Bedrijven

5 onderhoudstips voor je camper lees je hier

Het onderhouden van je camper is een essentieel onderdeel van het leven als camperaar. Net als bij elk ander voertuig kan regelmatig onderhoud ervoor zorgen dat je camper jarenlang probleemloos en efficiënt rijdt. Om jecamper in topvorm te houden, zijn hier vijf onderhoudstips waar jerekening mee moet houden: 

1. Controleer alle vloeistoffen: Voordat je op reis gaat, moet je alle vloeistoffen in je camper controleren. Dit omvat het controleren van de olie, de koelvloeistof, de stuurbekrachtiging, de remvloeistof en de transmissievloeistof. Het is ook belangrijk de ruitensproeiervloeistof en het antivriespeil te controleren en de luchtdruk in elke band te controleren. Als je dit regelmatig doet, blijft je camper veilig en efficiënt rijden  

2. Vervang de olie regelmatig: Veel mensen vergeten dat jecamper net als auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen een motor heeft – wat betekent dat de olie regelmatig moet worden ververst! Ververs de olie regelmatig – meestal om de 15000 mijl of zo – of zoals aangegeven in de handleiding. Zo blijft de motor soepel lopen en is de kans op slijtage lager. 

3. Onderhoud alle systemen: Net als een auto of vrachtwagen heeft je camper regelmatig onderhoud nodig, zoals het periodiek laten controleren van de remmen, het vervangen van de riemen, het regelmatig inspecteren van systemen zoals de airconditioning, propaantanks en koelkasten, het vervangen van filters op airco’s/verwarmers/koelkasten, het vaak schoonmaken van vuilwatertanks en het laten balanceren van de banden wanneer dat nodig is. Het bijhouden van al deze taken helpt ervoor te zorgen dat alles goed functioneert terwijl jeonderweg geniet!  

4. De buitenkant schoonmaken en in de was zetten: Een schone buitenkant zorgt er niet alleen voor dat je camper er mooi uitziet, maar beschermt hem ook tegen schade door blootstelling aan de zon, wegvuil en weersomstandigheden zoals hagel of windstormen die kunnen voorkomen tijdens lange reizen weg van jethuisbasis. Regelmatig wassen met een milde zeep – nooit met agressieve chemische reinigingsmiddelen – en vervolgens minstens twee keer per jaar in de was zetten, kan helpen beschermen tegen UV-stralen en ervoor zorgen dat het vuil na verloop van tijd niet in de lak terechtkomt en de schoonheid, levensduur en duurzaamheid ervan aantast.  

5. Controleer elektrisch gebruik en batterijen: campers hebben meerdere accu‘s, van startaccu’s in de motorruimte tot deepcycle huisaccu’s voor de voeding van apparatuur in woonruimtes zoals tv’s/verlichting/koelkast enz.  

Merk je dat je camper te oud is en deze onderhoudstips geen zin meer hebben? Waarom verkoop je jouw oude camper dan niet? Je kunt eenvoudig en gratis je camper verkopenvia Wijkopencampers.nl. Je meldt je camper aan, zij berekenen de dagwaarde, geven jou een eerlijk bod en regelen al het papier werk. Zo simpel is het!