Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Krullend haar en shampoo

Veel kappers hebben zelf steil haar. Er zijn een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld in een kapperszaak voor mensen met een Afrikaanse afkomst, die vaak kleine krulletjes hebben, maar voor de meeste kapperszaken geldt dit niet. Dat is in principe helemaal prima, maar kan wel gevolgen hebben voor mensen met krullen die daar langs komen. Krullend haar vereist namelijk een totaal andere verzorging, waar veel mensen met steil haar niet van op de hoogte zijn. Wat dat precies is, zal ik in dit artikel uitleggen.

Ten eerste gaat het om de ingrediënten in de shampoo. In shampoo zitten vaak sulfaten, om het haar te versterken. Voor stijl haar zorgt dit voor mooi verzorgd haar. Bij stijl haar heeft het een negatief effect. Sulfaten zijn namelijk erg zwaar, waardoor de krullen uit je haar getrokken worden. Blijf dus weg van shampoos met sulfaten.

Daarnaast zitten er in shampoos ook vaak alcohol. Dit maakt je haar grondiger schoon, maar beschadigd je haar wel enorm. Hierdoor kan je haar gaan uitdrogen, wat bij krullend haar ervoor zorgt dat je krullen niet mooi verzorgd in lokken vallen, maar statisch om hoog gaan staan. Let dus ook op een afwezigheid van alcohol als je een nieuwe shampoo koopt.

Ten slotte zijn er nog siliconen. Dit zijn kleine plastic deeltjes die om je haar gaan liggen om het te beschermen. Ook dit maakt je haar zwaarder en haalt de krul er dus uit. Daarnaast is het ook nog een slecht voor het milieu.

Bij een goede kapper delft centrum kun je om advies vragen wat de beste shampoo is voor krullend haar. Zij staan namelijk bekend om hun top haarverzorging delft en zijn daarom erg betrouwbaar als het gaat om het perfectioneren van je krullen. Zo zorg je ervoor dat jouw krullend haar kan schitteren als nooit tevoren.

 

 

 

https://www.onekappers.nl