Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Stikstofcrisis bouw

De bouwsector ligt stil. Het stikstof probleem zorgt er voor dat de bouw niet verder mag gaan. Er liggen nu al ongeveer 18.000 projecten stil en er lijkt nog geen oplossing voor te zijn. Er wordt verwacht dat de sector met z’n 6 miljard euro zal krimpen. Volgens ABN Amro zullen er z’n 70.000 banen verdwijnen. Niet echt waar de bouw op zit te wachten. De bouwprojecten die al een vergunning gekregen hadden en begonnen zijn met bouwen hoeven zich gelukkig geen zorgen te maken. Helaas lopen veel nieuwe projecten wel aardig wat vertraging op.

Er dreigt dus weer een nieuwe crisis voor de bouw. Eerst had de bouw een tekort aan personeel en straks is er te weinig werk. Volgens de aannemersfederatie staan de MKB-bouwers op omvallen. Dit kan niet zo verder en daarom zijn de bouwvakkers van Nederland gaan protesteren in Den Haag op het malieveld. Veel bouwvakker hadden materiaal bij zich zoals balkdragers en gipsplaatschroeven. Het leverde helaas niet de gewenste resultaten op maar wel werd het protest opgemerkt door de tweede kamer.

Eerst bleek dat er 130 rechtszaken waren over lopende bouwprojecten maar daadwerkelijk zijn et meer dan 18.000 projecten die niet meer door kunnen gaan. Veel mensen maken zich zorgen. De BAM-CEO hoopt een statement gemaakt te hebben met de protesten. Hij vindt het absurd dat 70.000 mensen hun baan kunnen kwijt raken. Daarnaast gaat de huizenmarkt nog verder op slot. Er dreigen zo 1 miljoen extra huizen vertraagd te worden. Dit moet versneld worden anders wordt de huizenmarkt nog slechter.

Veel bouwvakkers zijn van mening dat de boeren hun veeteelt moeten verminderen. 100 koeien produceren 200 keer zoveel meer stikstof als 100 huizen. De tweede heeft al een maatregel ingevoerd voor het stikstof beleid. Zo mag je vanaf maart 2020 niet harder dan 100 kilometer per uur rijden op de snelweg. Maar dit is nog niet om het stikstof probleem aan te pakken. In de aankomende maanden gaat er meer bekend worden wat de maatregelen zullen zijn voor welke sector.

https://www.bnvtools.nl/

Gerelateerde artikelen

Krullend haar en shampoo

Hoe kies je de beste e-sigaret?

Deze laptops gaan snel kapot!