Vetlog
Image default
Dienstverlening

Door EKH je portaalkranen laten keuren is een slimme optie

Wanneer je te maken hebt met portaalkranen, wat je vaak terugziet in de bouw en bedrijven die werkzaam zijn met apparaten die bedoeld zijn om te hijsen en / of te heffen, is het belangrijk om hier een goed oog op te houden en te zorgen dat deze portaalkranen goed worden gekeurd door bijvoorbeeld de EKH. Dit is een keurbedrijf die erg bekend is in de branche en daarbij dus een goede naam heeft achtergelaten. Het keuren van diverse onderdelen die in dit vak worden gebruikt is een vereiste voor het vak, omdat het belangrijk is dat er wordt gekeken naar de manier waarop er wordt gewerkt met deze materialen, omdat het gaat om een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, namelijk de veiligheid. Niet alleen de veiligheid van de werknemers zelf is hierbij van groot belang, maar natuurlijk ook de veiligheid van de omstanders die hier mee te maken hebben. Portaalkranen keuren via EKH.nl.

In een goede staat houden

Kijk goed naar de manier waarop je aan de slag gaat met de portaalkranen, want door er goed mee om te gaan blijven deze in een goede staat en zullen deze worden goedgekeurd tijdens een keuring van de EKH. Hier wordt er altijd een keurmeester voor ingezet om te zorgen dat er aan alle eisen wordt voldaan tijdens de keuring en door het bedrijf dat de keuring ondergaat. Hierbij wordt er een checklist afgewerkt per onderdeel van een bedrijf. Daar kan je als onderneming zijnde al inzicht in krijgen, zodat je gedurende het jaar ook zelf kunt blijven controleren of je aan de eisen voldoet. Dat zorgt er dan dus voor dat je de keurmeesters een stapje voorblijft.

Vervangen

Wanneer je niet aan de eisen voldoet die er worden gesteld aan de portaalkranen, zal je deze moeten vervangen, moeten laten repareren o.i.d. Doe je dit niet, dan mag je er geen gebruik meer van maken en dat is nadelig voor je bedrijf uiteraard. Zorg er dus voor dat je alle onderdelen in een goede staat laat verkeren en los, wanneer er zich problemen voordoen, de obstakels zo snel mogelijk op om verlies voor te blijven.