Vetlog
Image default
Gezondheid

3 populaire weightgainers voor meer spiermassa

Ben je aan het sporten omdat je gewicht wilt verliezen? Het is algemeen bekend dat je door meer bewegen en een gezonde voeding, gemakkelijker je streefgewicht kunt bereiken. In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om fatburners te gebruiken om het proces van het afvallen te ondersteunen. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe dit werkt. Dat geldt ook voor het gebruik van weightgainers zoals de bekendste 3: Optimum nutrition Gold standard gainer, de Pure Xtreme mass gainer en de Muscletech 100% mass gainer pro serie.

Wat doet een weigthgainer?

Afvallen door gewicht te laten toenemen. Dat klinkt niet heel logisch. Misschien denk je dat je bij het ondersteunen van je afvalproces beter een fatburner kunt gebruiken. Maar dat is niet het geval, zeker niet als je ook wilt dat je spiergroei zich verder ontwikkelt. Een fatburen zorgt ervoor dat je hongergevoel onderdrukt wordt, waardoor je minder snel behoefte hebt aan een tussendoortje. Maar een weightgainer als de Muscletech 100% mass gainer pro serie geeft je juist extra calorieën, die je lichaam omzet in extra energie. Hierdoor heb je niet alleen meer uithoudingsvermogen om te sporten. Je kunt ook nog zorgen voor extra voeding van je spieren. De gewichtstoename zit dan niet zozeer in lichaamsvetten, maar in de toename van je spiermassa. De Optimum nutrition Gold standard gainer bevat met name Whey Eiwit en Koolhydraten die voortkomen uit haver, erwt en aardappel. 

Pure Xtreme mass gainer

De Pure Xtreme mass gainer is een voedingssupplement dat gebaseerd is op een eiwitrijk dieet. Om voldoende kracht uit je spieren te halen, heb je voldoende eiwitten nodig. Je hebt dan namelijk na een intensieve training minder last van spierpijn, en je spieren herstellen sneller. Daarom bestaat de Pure Xtreme mass gainer uit koolhydraten, voor extra energie en uit hoogwaardige proteïne van wei. Het voordeel van deze Pure Xtreme mass gainer is dat je het op ieder moment van de dag kunt innemen, op het moment dat je lichaam er behoefte aan heeft. Omdat dat moment voor iedereen anders is, kies je dus zelf of je de shake net voor een training inneemt, voor de extra ondersteuning tijdens de krachtinspanning. Of je kiest ervoor de Pure Xtreme mass gainer bijvoorbeeld na de training in te nemen, zodat het ondersteunt bij het herstellen van je spieren.

Muscletech 100% mass gainer pro serie

De Muscletech 100% mass gainer pro serie is ook samengesteld op basis van hoogwaardige, ingrediënten, zoals eiwitten en voedingsvezels. Maar de Muscletech 100% mass gainer pro serie bevat daarnaast ook nog verschillende aanvullende ingrediënten als ijzer, calcium en natrium. Omdat de ingrediënten allemaal een natuurlijke oorsprong hebben, is het een prima voedingssupplement voor de sporter die bewust met voeding bezig is en verantwoorde voedingssupplementen wil gebruiken. Daarom is de Muscletech 100% mass gainer pro serie ook erg geschikt voor bodybuilders en crossfitters.

Combineer een weightgainer met een gezonde voeding

Of je nu kiest voor de Optimum nutrition Gold standard gainer, de  Muscletech 100% mass gainer pro serie of de Pure Xtreme mass gainer, het blijft belangrijk dat de basis van de voeding evenwichtig is. De voedingssupplementen kunnen je uitgebalanceerde dieet dan nog beter ondersteunen. Let er dus op dat je de weightgainers niet gebruikt als maaltijdvervanger. Je zult dan namelijk niet het resultaat bereiken dat je voor ogen hebt. En dat is natuurlijk een natuurlijke spieropbouw, en een gewicht dat goed in verhouding is.