Vetlog
Image default
Gezondheid

Waarom kiezen voor een ingetrokken tepel behandeling?

Waarom zou je ooit kiezen voor een ingetrokken tepel behandeling? Ingetrokken of vlakke tepels komen voor bij een op de tien vrouwen en ook soms bij mannen. De tepels wijzen dan niet vooruit, maar bevinden zich in het hof van de borst. De tepel is dan naar binnen gevouwen, of wordt op een bepaalde manier naar binnen getrokken. Meestal zijn ingetrokken tepels aangeboren, maar het kan ook na een borstoperatie opeens ontstaan. Bijna altijd zijn de tepels ingetrokken van beide borsten, maar soms kan het ook bij maar één borst voorkomen. Het is geen medisch probleem, maar voor veel vrouwen vormt het wel een cosmetisch probleem. Veel mannen vinden het geen probleem, maar er zijn mannen die het natuurlijk wel erg vinden. Zo kunnen ze zich onaantrekkelijk voelen en hierdoor worden ze onzeker over hun uiterlijk. Wil je weten hoe een ingetrokken tepel behandeling werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een ingetrokken tepel behandeling?

Een ingetrokken tepel behandeling wordt ook soms een tepelcorrectie genoemd. Hierbij wordt er gericht om de verhoudingen tussen borst, tepel en tepelhof te herstellen. Bij een ingetrokken tepel wordt deze er weer uit gehaald, zodat hij weer naar voren steekt. Afhankelijk van de oorzaak van de ingetrokken tepel, wordt er een ingetrokken tepel behandeling bepaald. In het ene geval wordt na het verdoven van de tepel een prothese onder de huid geplaatst, hierdoor kan de tepel niet meer intrekken. Ook kan het zijn dat er een incisie gemaakt wordt in de tepel. De melkkliertjes die ervoor zorgen dat de tepels naar binnen worden getrokken worden doorgesneden. Ten slotte wordt er soms een tepelpiercing geplaatst, die ervoor moet zorgen dat de tepel niet meer naar binnen kan trekken. Dit komt niet vaak voor, maar deze methode is soms wel nodig.

Waar op letten na een behandeling?

De nazorg van een ingetrokken tepel behandeling is natuurlijk ook iets om niet te vergeten. Je wilt namelijk goed kunnen herstellen en dat kan ook vrij eenvoudig. Een ingetrokken tepel behandeling is relatief gezien een kleine ingreep. Het wordt aangeraden om twee dagen na de operatie rust te houden. De dagelijks werkzaamheden en activiteiten kunnen snel weer hervat worden. Het duurt vaak enkele maanden voordat de littekens verdwijnen en deze littekens kunnen soms zichtbaar blijven. Na verloop van tijd verdwijnt alles en komt de kleur van de huid weer volledig terug. Het resultaat van een ingreep merk je direct en dit is ook een van de grote voordelen. Daarnaast is het ook een voordeel dat de risico’s en complicaties heel klein zijn.

Wat zijn de kosten

De kosten van een ingetrokken tepel behandeling zijn helemaal niet duur. Als je dus last hebt van een ingetrokken tepel, is er bijna geen reden om niet te kiezen voor een behandeling. Het enige nadeel is natuurlijk het litteken, maar dit litteken verdwijnt na een aantal jaar. Daarnaast zie je het litteken bijna niet en is dit ook weer een van de grote pluspunten van deze behandeling bij www.abc-clinic.nl.