Vetlog
Image default
Woning en Tuin

Bloemen bezorgen? Handige tips en trucs

We kopen graag bloemen om iemand te feliciteren, beterschap te wensen of om iemand te laten weten dat je van hem of haar houdt. Bloemen kun je bij de lokale bloemist kopen en het is tegenwoordig ook heel eenvoudig om bloemen online te bestellen. Je kunt zelfs bloemen bezorgen als je dat zou willen. Op de dag en een tijdstip naar keuze. Ideaal als je op het laatste moment iemand wilt verrassen met een bos mooie bloemen of een mooi boeket. In onze blog geven we een paar handige tips en trucs als je bloemen wilt bestellen.

Kijk tot welk tijdstip je bloemen kunt bestellen

Je kunt bij veel internetwinkels bloemen bestellen. Je doet er verstandig aan om te kijken tot welk tijdstip je kunt bestellen als je bijvoorbeeld dezelfde of de volgende dag wilt bloemen bezorgen. Een aantal webshops hebben namelijk ingericht dat je tot een bepaald tijdstip kunt bestellen als je wilt dat de bloemen de volgende dag al bezorgd worden. Of dat je bijvoorbeeld nog op dezelfde dag een bloemetje kunt laten bezorgen. De tijdens variëren van bestellen tot het middaguur tot aan laat in de avond. Controleer dus even tot welke tijd het mogelijk is om bloemen te bestellen als je een snelle bezorging wilt hebben.

De kosten van bloemen bezorgen

Een aantal webshops brengen ook verzendkosten in rekening en hier kan een verschil in zitten. De één vraagt de hoofdprijs voor een bezorging terwijl de ander juist een standaard tarief hanteert. Of zelfs gratis bezorgd als je bijvoorbeeld vanaf een bepaald bedrag aan bloemen bestelt. Maak je gebruik van een spoedservice? Dan kunnen hier ook extra kosten aan verbonden zijn. Je doet er goed aan om de verschillende aanbieders te vergelijken en om te kijken welke webshop hierin het goedkoopst is. Houdt er wel rekening mee dat goedkoop soms duurkoop kan zijn.

Lees de reviews van klanten

Daarom is het ook belangrijk om de reviews te lezen. Klanten schrijven vaak reviews over de dienstverlening van een internetwinkel en zo kom je er ook achter of een bepaalde internetwinkel betrouwbaar is en een goede service verleent. Veel shops beloven vaak van alles, maar of ze het waarmaken is vers 2. In de reviews komt al duidelijk naar voren of de bloemen bezorgen ook aan de hoge verwachtingen voldoen. Zie je dat een shop zich niet altijd netjes aan de afspraken houdt? Dan doe je er wellicht slim aan om elders te bestellen. Ook als dat betekent dat je iets meer kwijt bent aan de bezorgkosten.

De laatste tips hebben betrekking op de reviews zelf, want reviews geven niet altijd een goed beeld van hoe het daadwerkelijk met de service van bloemen bezorgen is gesteld. Heeft een shop weinig tot geen reviews? Dan moet je jezelf toch serieus afvragen of het wel een serieuze partij is. Blijkbaar bestelt niemand hier bloemen, want anders hebben ze ook meer reviews. Ook shops met uitsluitend positieve reviews zijn niet altijd betrouwbaar. Geen enkele aanbieder kan alles goed doen en er zijn altijd mensen die iets aan te merken hebben. Wanneer een shop geen negatieve reviews heeft kan het 2 dingen betekenen. Of ze doen vreselijk goed hun werk of ze verwijderen de negatieve reviews.