Vetlog
Image default
Woning en Tuin

Van rustiek tot modern – 5 raamdecoratie stijlen voor je keuken

 

De keuken is de enige plaats waar alle familiebijeenkomsten en feestjes lijken te eindigen. Omdat het de meest bezochte ruimte in huis is, moet je je keuken aantrekkelijker maken met stijlvolle raambekleding.

We houden van koken, we houden van eten, en we komen graag samen rond de keuken. Keukens zijn het hart van elk huis, en je moet deze ruimte kleurrijk en levendig maken. We hebben de neiging de raambekleding van onze keukenramen te negeren, maar ze zijn essentiële elementen van de ruimte en moeten mooi aangekleed worden. Keukens gaan onder zo veel door, waaronder koken, afwassen en schoonmaken. Je moet de raambekleding kiezen rekening houdend met de plaats van de ramen.

Er zijn meerdere mogelijkheden als raambekleding voor de keuken. Hier is een lijst van 5 stijlen raambekleding voor je keuken, van rustiek tot modern:

Plisségordijnen met honingraat plooi

Plisségordijnen met honingraat plooi zijn speciaal ontworpen met een honingraat stof, waardoor een extra isolatielaag wordt toegevoegd. Dit soort raambekleding helpt om het energieverbruik het hele jaar door te verminderen. Dit helpt ook om de temperatuur van de keuken te regelen terwijl je kookt of tijdens warme zomerdagen.

Moderne vouwgordijnen

Zoek je een elegant alternatief voor traditionele keuken raambekleding, dan zijn moderne vouwgordijnen de beste keuze, want ze zijn een perfecte samensmelting van de zachtheid van een gordijn en het praktische van rolgordijnen. Tegenwoordig geven mensen graag de voorkeur aan witte of roestvrije moderne keukens, dus zijn moderne vouwgordijnen een perfecte oplossing om een vleugje kleur, levendigheid en textuur toe te voegen in een neutraal palet. Moderne vouwgordijnen voor keukenramen zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan luxueuze stoffen, prints, texturen en tinten. Ook bij dit type raambekleding kun je een lichtdoorlatende stofsoort combineren met een verduisterende stofsoort.Dit maakt het regelen van de hoeveelheid licht gemakkelijker.

Duo rolgordijnen

De meeste keukens hebben harde oppervlakken en moderne armaturen, waardoor ze een stoere uitstraling hebben. Om een transformatie in het uiterlijk van je keuken te brengen en de aanblik te verzachten, kun je kiezen voor duo rolgordijnen. Schitterende raambekleding heeft een magische manier om harde zonnestralen om te zetten in een warme gloed. Deze raambekleding verspreidt zachtjes fel zonlicht en biedt tegelijk overdag privacy. Ze zijn verkrijgbaar in subtiele en heldere kleuren. Je kunt kiezen uit verschillende texturen, prints, en patronen per het thema van je woninginrichting. Ze geven een heel rustgevend, romantisch, en ontspannend gevoel aan de keuken.

Houten jaloezieën

Als je keukenramen uit de buurt van het aanrecht en het fornuis geplaatst zijn, dan kun je vooruit gaan en houten jaloezieën kiezen. Deze keukenraamdecoraties verzachten de aanblik van roestvrij staal en keukenapparatuur. Gemaakt van natuurlijke houtsoorten, waaronder bamboe en lindehout zijn deze houten jaloezieën duurzaam en kunnen ze hun vorm in de loop van de tijd behouden. Speciaal ontworpen om uitrekken, buigen, remmen en verbleken tot een minimum te beperken. Deze optie is voor wie de privacy in de ruimte wil verhogen. Om de textuur en het uitzicht van je keuken te benadrukken, kunnen deze raambekledingen mooi gecombineerd worden met de natuurlijke vezels van je lampenkap.

Kunststof jaloezieën

Als je keukenramen in de buurt van de gootsteen of het fornuis geplaatst zijn, dan zijn jaloezieën van kunststof de beste optie, omdat ze gemakkelijk af te vegen zijn en zeer duurzaam zijn. Met de luxueuze uitstraling van echt houten raambekleding met realistische nerfpatronen zijn kunststof jaloezieën gegarandeerd tegen vervagen, vergelen, kromtrekken of buigen, zelfs als ze aan extreme hitte of stoom worden blootgesteld. Het schoonmaken van deze raambekleding is heel eenvoudig. Je hoeft ze alleen maar af te vegen met water en zeep en ze zijn klaar om te gaan.

Zoals je waarschijnlijk al geleerd hebt, zijn de mogelijkheden van keuken raambekleding die bij de stijl en inrichting van je huis past vrijwel eindeloos. Het is absoluut noodzakelijk rekening te houden met het hoofddoel van je keuken en de plaatsing van de ramen voordat je een beslissing neemt.

https://www.raamdecoratie.com