Vetlog
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer moet je wat voor soort auto huren?

Zodra je een weekendje weg gaat, is het belangrijk dat je vervoer hebt. Helaas heb je geen eigen auto en zal je dus naar oplossingen moeten zoeken. Echter wordt dit, door middel van een auto huren, je erg makkelijk gemaakt. Maar dit betekent niet dat je meteen klaar bent om te gaan. Je moet namelijk eerst nog een besluit maken over welke auto je dan gaat huren. Zal je een busje huren of toch liever een razendsnelle sportauto? Er zijn talloze opties en daarom beschrijft dit blog welke auto bij welke reis past.

 

Hoeveel passagiers rijden er mee?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je kijkt naar hoeveel mensen er in de auto moeten passen. Zodra dit er namelijk meer dan vijf zijn, zullen vele auto’s al afvallen. Ook als je een hoop bagage hebt, is het fijn als je een ruimere auto hebt. Echter geldt hier ook het tegenovergestelde: heb je weinig bagage en ben je slechts met twee personen? Dan is het misschien wel een leuke toevoeging om een snelle sportauto te huren.

 

Lange of korte reis?

Als er bekend is hoeveel mensen er mee zullen rijden, kan je kijken naar andere voorkeuren. Voor een roadtrip is het bijvoorbeeld fijn als je een ruimere auto hebt, aangezien je jezelf hier langere tijd in zal bevinden. Voor dit soort lange reizen speelt comfort dan ook een grotere rol en is dit dus ook voor vele mensen een vereiste als ze een huurauto uitkiezen. Echter als je kortere stukjes moet rijden en bijvoorbeeld een mooie auto huurt voor een bruiloft, is het altijd een optie om meer voor de charmes dan het comfort van de auto te kiezen.

 

Schakelbak of automaat?

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het soort auto waar je graag in rijdt. Als je er van houdt om te schakelen zal je bij een auto huren geen problemen ondervinden als je erachter komt dat het een schakelbak is. Echter zodra je liever niet schakelt en je voorkeur daadwerkelijk uitgaat naar een automaat, zal je het niet erg vinden om die enkele euro’s meer te betalen voor een auto waar jij je comfortabeler in voelt.