Vetlog
Image default
Auto's en Motoren

Motorhelm kopen: welk materiaal is het beste?

Heeft u net een nieuwe motor gekocht, of is uw oude helm aan vervanging toe? Dan is het tijd om een nieuwe motorhelm aan te schaffen. Dit kan bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum, waar u kunt kiezen uit een groot aanbod aan verschillende helmen. De pasvorm van een helm is erg belangrijk voor de veiligheid van uw motorritje. Om deze reden staan er bij Van de Kuinder medewerkers voor u klaar, die u precies kunnen vertellen welke helm voor u geschikt is. Daarnaast kunt u kiezen tussen verschillende modellen (jethelm, integraalhelm of systeemhelm), verschillende uiterlijken en verschillende materialen. Lees meer over de materialen hieronder.

Motorhelm kopen van polycarbonaat

De goedkoopste motorhelm die u kunt kopen, is een helm van polycarbonaat. Dat deze helm zo goedkoop is, betekent ook dat de helm sneller vervangen moet worden. Gemiddeld gaat een helm van polycarbonaat zo’n drie jaar mee, voordat u hem moet vervangen om uw eigen veiligheid te blijven garanderen.

Motorhelm kopen van glasvezel

Een wat duurdere optie is een motorhelm kopen van glasvezel. Gelukkig gaat een hogere prijs in dit geval ook hand in hand met een betere kwaliteit, want een helm gemaakt van glasvezel gaat veel langer mee. Ook zult u bij een helm van glasvezel minder snel krassen aan de buitenkant krijgen. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant is namelijk gemaakt van steviger materiaal.

Koop een motorhelm van carbon

Dan is er nog een motorhelm die u kunt kopen, gemaakt van carbon. Dit is ook meteen de duurste optie van de drie, maar motorrijders die het hele jaar door op hun motor rijden willen vaak niets anders meer. De helm is erg licht in gewicht, maar tegelijkertijd enorm stevig. Deze helm biedt van alle materialen de beste bescherming bij een val of ongeluk, en is daarom zeker de prijs waard. 

 

https://www.vandekuinder.nl/